C'est la vie

Plus och minus

IMG_6462

Några saker på minuskontot…

– Jag har lyckats odla ett litet munsår på överläppen. Är inte det bland det mest underbara som finns? Det uppkommer inte särskilt ofta för mig, men det är lika jobbigt varje gång. Och ALLTID på samma ställe på överläppen. Varför är det så?! Igår när jag kände det sticka i läppen så cyklade jag direkt till apoteket och köpte munsårsplåster. Har inte vågat byta ännu och se hur det ser ut. Hoppas ju att det magiskt ska ha försvunnit, men så är nog inte fallet.

– Dåliga sov- och matvanor har gjort att jag förskjutit dygnet och del blivit väldigt trött och dels inte mår så bra fysiskt. Jag måste verkligen försöka göra någonting åt det. Jag önskar bara att jag tyckte om att gå och lägga mig tidigt. Det är så tråkigt att sova, särskilt när jag inte har någon att gå och lägga mig med. Då är det så enkelt att bara vara uppe till sent. Magen mår inte så bra heller och min hy är inte direkt strålande. Tips på hur jag kan vända på steken?

– Krångliga nya personer i huset som verkar tro att ett ordförandeskap i bostadsrättsföreningen är något slags allt-i-allo jourjobb 24/7. Vem kontaktar ens styrelseordföranden en fredag kväll klockan åtta för att man inte får igång sin TV? Utan att vara artig och ursäkta sig (jag tycker inte att folk nuförtiden vet vad vett och etikett är för någonting). Ring Telia eller överlev en kväll utan TV. Jag orkar bara inte. Särskilt inte när jag har PMS.

IMG_5839IMG_6461


På pluskontot…

+ Mysig eftermiddag hemma hos Madde igår med god fika, bebisgos och som vanligt en massa trevliga diskussioner. Älskar att jag alltid kan säga precis vad jag tycker/känner/tänker till henne och hon förstår precis vad jag menar.

+ Solen skiner idag och det ska bli 23 grader. Det är det här jag älskar med att bo i Malmö. Sommar i september! Jag har ett möte om en timme angående planerat underhåll i fastigheten men sen tänkte jag gå ut och njuta av vädret.

+ Jobbmöjligheter på gång, och en del av dem på frilans (bland annat copywriting och översättningar). Vilket uppskattas då det är någonting jag helst av allt vill göra just nu. Skriva och flexibla arbetstider.

+ Snart är min PMS över. Då blir jag äntligen en harmonisk och stabil (nåja, någorlunda i alla fall) person igen.

Vilka är era plus och minus denna veckan?

0 kommentarer

 • Magdalena

  På mat och sovvanor så tycker jag träning och mat går hand i hand. De perioder jag inte har motivation till att träna (som typ halva denna sommaren) så äter jag också sämre och kommer in i en sämre rutin ang mat. Men jag försöker isf skärpa mig med kosten eftersom jag vill må bra. Ett tips som jag brukar göra och som jag inbillar mig får mig gott är att starta dagen med en grön smoothie. Känns som en fräsch start. Och sedan en promenad efter det med musik i lurarna/podd/ljudbok eller bara lyssna till naturen (eller stad om man föredrar det). Sömn är svårare eftersom jag själv är en nattuggla. Men jag tror på att om man är aktiv dagtid så borde man vara trött på kvällen. Jag är det men vill liksom inte sova ändå. Men kanske läsa bok, lyssna på ljudbok? När jag lyssnar på något och ligger i sängen somnar jag nästan alltid även om det är mitt på dagen…det är så sövande att lyssna på prat när man ligger ner hehe. Även om det är intressant så lyckas jag ändå somna.

 • Tina

  På minussidan: En envis förkylning På plussidan: Jag tar nu en tidig helg, går hem och lägger mig i solen med en bok 😊 Ha nu en riktigt härlig dag i solen! Måste också passa på att säga att jag verkligen gillar din blogg. Tack för att du uppdaterar ofta och delar med dig så mycket.

 • Amina

  Det är svårt att komma ur det där när man väl har börjat. Det bästa är väl att sätta upp något slags mål med en belöning som man får om man gör si eller så. Det bästa för att sova är ju att träna (dock ej för sent). Så jag skulle väl säga… tja, har nog inget annat bättre tips än Nikes slogan. Det finns inga genvägar tror jag. Gillade din plus- och minuslista, kanske man ska införa i sin blogg 😊 Gillar dig och din blogg ö.h.t. 😊 Kram på dig

 • Johanna Utterberg

  En sån här plus och minuslista får jag ta och göra senare i veckan i min blogg! 😊 Inga roliga minus, men om du behöver hjälp med hyn och huden så har jag Forever produkter som jag säljer, som du kanske är intresserad av och då är det bara att höra av dig i bloggen eller via mail! Man måste ju tyvärr ta sig tiden att rå om dig själv så man kommer in i någorlunda rutiner, och att ha problem med magen är aldrig kul, lider med dig! 😟 Men plussidan såg himla härlig ut, skönt att PMSen snart är över! 😊 Kram

 • Lovisa

  Men alltså jag ääääääälskar att sova, brukar ibland kolla på klockan jätteofta när den närmar sig 10 och liksom längta tills det är socialt acceptabelt att gå och lägga sig 😉

 • Kattis

  Skönt ändå att du hade en del pluspunkter som kunde väga upp det på minus!☺ För egen del är största plusset att jag bokat en nyårsresa denna vecka och på minus får jag nog säga min snea höft som jävlats en del denna vecka!

 • christinestories

  Ja precis, man får vara glad för det lilla 😊 Tummen upp för nyårsresan! Och tummen ner för höften såklart. Aj aj! :/

 • christinestories

  Ja det är ju samma problem där för mig att jag inte vill gå och lägga mig 😉 Men tror du har en poäng där. Jag har inte varit så flitig med träningen så borde kanske öka disciplinen där så jag får upp både energi och ändå blir utmattad. Ska testa med att läsa. har bara så svårt för att koncentrera mig :/ Ska testa med smoothie! Nog en bra grej.

 • christinestories

  Aj då, du får se till att få i dig massor med vatten och vitaminer. Testa Berocca! Det är tricket vettu! 😊 Åh tack Tina, vad kul att höra! Är så underbart med kommentarer som din. Uppskattar det verkligen! Ha en riktigt skön långhelg nu och krya på dig. Kram Christine

 • christinestories

  TACK vad glad jag blir att få TVÅ kommentarer med beröm för min blogg på en och samma dag *fett smile* Tycker om dig och din blogg med ju!! <3 Ja jag får försöka komma igång med träningen igen helt enkelt! Kram tillbaka!

 • christinestories

  Haha jag önskar verkligen att jag var så! Nu sitter jag liksom här framför datorn, klockan är elva och jag har precis ätit en sen middag 😋

 • Anna Pettersson, Telia Kundservice

  Hej Christine! Fungerar din TV för dig nu? (och har munsåret försvunnit?) Om inte går det utmärkt att slänga in en fråga till oss på Facebook så hjälper vi dig (med din TV alltså, munsår är vi mindre bra på). 😊 Vi finns att nå även där till 21 på vardagar och 17 på helger. Väl mött! //Anna Pettersson, Telia Kundservice

 • christinestories

  Hej Anna! Tack för din kommentar. Vad roligt att du hittade hit (hur det nu hände?!) och tar dig tid att skriva en kommentar. Det var faktiskt grannen som hade problem med TV:n. Jag har ärligt talat alltid fått så bra hjälp och bemötande från er, vilket jag passar på att säga. Det är superkul! Ps, munsåret är bättre nu 😉 Hälsningar, Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.