Paris

Paris Plage

 

 

Paris är ju inte direkt känt som något sol- och badresemål men för de parisare som semestrar hemma, eller helt enkelt inte har någon semester, finns Paris Plage. Här kan man lägga sig under ett parasoll och låtsas som att man är au bord de la mer. Alltså vid havet. Att Seine inte är som medelhavet kan vi nog alla vara överens om, men för den som drömmer om sand mellan tårna och i alla fall vill känna en sval flodbris är det ett trevligt alternativ. Det gäller att komma tidigt om man vill haffa ett par solstolar och ett parasoll för de går åt som smör i solsken redan på förmiddagen. 

 

Paris Plage hittar du längs med Seine mellan Louvren och Pont de Sully. Det är öppet från klockan nio på morgonen och håller på ända till 17 augusti

 

 

0

0 kommentarer

  • Emelie - Lever drömmen i Paris!

    Gud, så jag hört mycket om Paris Plage.. Dock jag har inte varit där än, trots att det är promenadavstånd..! Knasigt, knasigt. Kanske för att jag inte riktigt tycker det är värt det? Jag menar, hälften av strandupplevelsen är ju badet, och det kan man ju inte njuta av? Så det känns som att man bara får "smaka" av kakan, så att säga… Sv: Tack för dina härliga kommentarer! Ja, jag bor faktiskt på en tvärgata in från Rue Spontini. Ett så fint område. Hur kommer det sig att du flyttade? Tackar! Gjorde du på samma sätt för att skaffa vänner?

  • Christine&Paris

    Nej jag håller med. Det blir ju inte riktigt samma sak. Då går jag hellre till en av utomhusbassängerna 😊 Jag bodde där bara i typ 6 månader, sedan flyttade jag hem till Sverige för att plugga i 1,5 år, tills jag kom tillbaka till Paris 2012 😊 Ja, eller jag hittade vänner på lite olika sätt. Några via min blogg, några via gemensamma vänner, andra för att vi stötte på varandra på olika sätt, via svenska kyrkan, på jobbintervjuer.. blandat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.