Paris

Paris, on se voit une autre fois

Jaha, så jag vann ingen resa till Pariiii. Det var väl i och för ganska väntat eftersom jag inte direkt lagt ner min själ i själva utmaningen. Grattis till den väl värda vinnaren. Profites bien!

Fast jag borde inte klaga hörni. Jag har ju haft min beskärda del av Paris så på sätt och vis så vore det nästan orättvist att skicka dit mig. Det finns ju trots allt människor här i världen som aldrig ens har fått åka till staden där doften av nygräddade croissants möter den inte lika uppskattade odören av urin. De sämre lottade i vårt arma Skandinavien som verkligen behöver besöka Paris.

Som en liten hommage, som på svenska betyder ”hyllning”, till mitt forna hemland så kommer här några bilder som jag ganska nyligen hittade på ett minneskort. De är ifrån våren 2014. Det är väldigt mycket nostalgi på bloggen just nu. Fast kan man göra annat än drömma sig bort till romantiserade minnen från förr när vintern känns som une historie sans fin? I think not. Eller ”Öj tynk nöt”, som en fransman hade uttalat det. Hursomhelst. Här kommer lite bilder!

Parc Monceau.

Needs no further introduction. Kan du skåda toppen av Eiffeltornet?

Det gäller att lägga upp smickrande och typiskt Paris-chica bilder som Parisienne. Som det här fotot. Jag var riktigt blond, nybliven singel and ready to mingle.

Mitt gamla område där jag bodde i några år – Batignolles <3

Ja, men ni vet. Ta ett kort på sina skor ovanpå en brunn markerad med ”Ville de Paris”. Fullständigt normalt i dagens sociala medier-samhälle. De där skorna hängde med på mycket under mina år i Paris. Nu är de bara fragment av ett liv som en gång var.

Jardin des Tuileries.


Kvällssol genom mitt fönster. Att bo på 13 kvadratmeter med vatten som läcker genom taket och bildar fläckar av mögel är inte det jag minns såklart. Jag minns bara den där kvällssolen som fick fuktiga trottoarer att gnistra som kristaller.

Rue Brochant med Square des Batignolles i bakgrunden. Åter igen – dans mon quartier préféré.

PS, ifall du missat så kolla in guiden till Paris jag slängde ihop på en kvart (plus 2 dagar och 160 minuter)En helg i Paris: Mina samlade restips

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.