In the kitchen

Pannbiffar med fetaost

 

 

Igår gjorde jag goda pannbiffar till middag och jag ville dela med mig av receptet till er. Nu är jag väldigt dålig på det här med mått men jag vet på ett ungefär hur jag gjorde. Jag hade nog ungefär 250-300 köttfärs så jag utgår från det så kan man ju lägga till mer på måtten av de andra ingredienserna om man gör dem med mer köttfärs.

 

Ni behöver utöver det:

½ Fetaost (typ en sån där ”kaka”)

Knappt ½ dl Mjölk

1 msk ströbröd

½ hackad purjolök (jag gillar inte vanlig lök)

½ ägg

Grillkrydda

Salt

Peppar

 

Sås:

Grädde

Kinesisk soya

 

Gör så här:

Häll mjölken i en bunke och blanda det med ströbrödet. Salta och peppra i blandningen samt häll på lite grillkrydda. Låt det svälla lite. Blanda sedan i köttfärsen och blanda väl med en gaffel (om ni nu inte älskar att kladda med händerna), tillsätt ägget vispad och purjolöken. Salta och pepra lite till men se upp med saltet eftersom fetaosten är salt redan. Smula sedan i fetaosten och blanda ihop. Sedan är det bara att gegga ihop till pannbiffar. När du stekt dem i smör häller du i grädden i pannan utan att diska den. Häll på några droppar soya och salta och peppra.

 

Bon appetit!

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.