Paris,  Restaurants/Bars/Cafes in Paris

On another Tuesday about 1200 kilometers south

Från en tisdag till en annan, och en liten stad till en ganska mycket större stad. Det går säkert inte att undgå varifrån bilderna är tagna? Detta var tisdagen den 2 maj 2017 – alltså för snart fyra månader sedan. Efter att ha efterlyst ett trevligt café med snabbt Wi-Fi i Paris 18éme arrondissemt så fick jag tips om Lomi – Shop and Coffee Shop. Jag åt frukost med Sophie och sedan promenerade jag österut längs med rue Ordener i Montmartre.

De första åren när jag bodde i Paris så fanns det inte så många sådana här trendiga ställen, som helt klart hämtat inspiration från USA och norra Europa. Då var det antingen Starbuck’s (minns du de tiderna, Ellinor?) eller brasserierna med tveklös interiör som var allt annat än mysiga jag hade att välja mellan. Där serveras inga släta cappuccinos (faktum är att jag avråder från att ens beställa en cappuccino på ett typisk franskt brasserie – dyra som tusan och skummet är oroväckande likt det där som följer med vågorna upp från havet…) och efter ett par timmar på aluminiumstolar eller hårda träbänkar behöver ryggen en massage. För några år sedan nådde hipsterkulturen Frankrikes huvudstad med Red Velvet cake och egenrostat kaffe. På något vis så tar det bort charmen med Paris, som ju faktiskt ÄR de där brasserierna med runda bord och en ljummen café crème. Såklart klagar jag på det när jag väl är där, men det spelar mindre roll när jag sitter på en rottingstol i solen och tittar ut över Place des Abbesses.

Fast ibland blir suget efter en perfekt bryggd cappuccino och gemytlig atmosfär alldeles för stort. Då kan jag rekommendera LOMI till den som är kräsen med sitt kaffe, och vill ha en god och prisvärd lunch. Linssoppan jag åt var très bon och jag vill minnas att den inte var så dyr heller, i Paris-mått. Lokalen var mysig och internetuppkopplingen fungerade. Vad mer kan en 80-talist önska? På tal om soppor så ska jag värma upp en sådan nu till middag. Jag har upptäckt hur bra det är med färdiga soppor på burk från kyldisken. En singelkvinnas bästa vän. Jag tar alla life hacks jag kan få.

0

0 kommentarer

  • teruko

    Här känner jag en markant skillnad i preferenser 😉 De här trendiga ställena du beskriver s e r jag inte ens…. de ”är inte Paris”, som du också påpekar. Kunde vara var som helst. Tacka vet jag un café noir vid en zink eller vid ett runt bord med rottingstolar! (Är ju 40-talist 😊

  • christinestories

    Nej de ser man nog bara om man vet var de finns. För några år sedan kände jag bara till två-tre ställen i Paris som liknade de kaféer som vi hittar på varje hörn här i Sverige, men nu ligger de lite överallt. Man måste bara känna till dem, vilket kanske mest görs av hipster-generationen. Själv är jag nog en blandning av de två, en 80-talist med 40-talistpreferenser 😉

  • teruko

    Ok, men jag menade egentligen att jag avsiktligt ”inte ser dem”, eftersom jag inte vill se dem, om jag nu skulle råka se dem 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.