C'est la vie

Not the ordinary Sunday in France

IMG_1944IMG_1940

Den här söndagen är inte som alla söndagar i Paris. För er som har missat det så är det idag valdag i Frankrike. Fransmännen byter president var femte år, till skillnad från oss som har val var fjärde år. Det står mellan Marine Le Pen (väldigt mycket åt höger och hennes kära far är känd för sina extremt nationalistiska ståndpunkter) och Emmanuel Macron (socialdemokrat, typ). Jag är ärligt talat inte så insatt trots att jag lyssnat på franska vänner prata om det, men hoppas på den senare så att jag en dag är välkommen tillbaka till det här landet. Det blir spännande att se resultatet.

Jag åker hem i morgon bitti så idag är min sista dag. Nu ska jag ut och handla lite på marknaden, bland annat ost. Jag tycker att det är så mycket med Frankrike. Just marknadsdelen. Att gå ut på helgen och köpa ost på la fromagerie, bröd på la boulangerie och sedan svänga förbi och köpa lokalt odlad frukt hos grönsakshandlaren. Lite kaffe och en pain au chocolat hoppas jag också få i mig.

0 kommentarer

  • teruko

    Ja, man får innerligt hoppas att det inte blir Marine le Pen som avgår med segern i detta val… Valet är mycket uppmärksammat här hemma också, eftersom resultatet påverkar även oss. Valvaka på tv ikväll t ex. Jag har franska vänner som rest 60 mil för att rösta på Franska ambassaden i Stockholm. Endast där de kan rösta i denna valomgång. Nu ska vi snart ha vinprovning här hos oss. Bubbel och till mat bl a en läcker fransk soppa, Crême Ninon, dagen till ära 😊

  • christinestories

    Ja det var tur att det var Macron som vann 😊 (tur att du skrev rätt namn för jag hade visst missat en bokstav!) Åååh vad härligt. Det lät inte alls fel hörru! Hoppas att ni hade en trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.