Things I like

Nio dagar

Nu är det bara nio dagar tills jag går på ett plan och susar ner till Paris. Jag längtar så mycket dit. Både för stadens skull och mina vänners skull. Jag är så exalterad att jag hade kunnat ha väskan färdigpackad redan nu, men jag väntar i alla fall till början på nästa vecka.
Enligt en kompis pågår det just nu en värmebölja i Paris som jag är ganska tacksam för att jag missar. Det är ingen härlig stad att vistas i när termometern visar 36 grader i solen. Då orkar man inte göra så mycket annat än att stå och svalka sig vid ostkylen på Monoprix – varpå man sedan såklart passar på att köpa med sig ett par paket med camembert och chèvre. Plus en flaska vin, eller två.

Jag sov länge idag på grund av att jag la mig lite för sent igår. Eftersom att jag är en nattuggla i grunden så går det ganska snabbt för mig att vända på dygnet när jag väl är ledig, men jag ska försöka att undvika det så att jag blir av med den jäkla förkylningen som hängt med sedan förra veckan. I morse vaknade jag med världens snuva och kliande ögon så jag bestämde mig för att vila hemma större delen av dagen. Eftersom att jag nu har tid till det en vardag så har jag passat på att ringa lite myndighetssamtal och checka av listan med administrativa ”måsten” som legat vilande. När jag jobbade måndag till fredag så hade jag inte direkt tid till att ringa Skatteverket och vänta i telefonen med 164 personer (jag överdriver inte ens) före i kön. Utöver dessa sysslor har jag läst 100 sidor i en spännande deckare och solat benen genom fönstret. Med andra ord har dagen varit en vettig balans av nytta och nöje.

Sedan åt jag en sen lunch och nu tänker jag gå iväg för att möta upp mamma. Hon föreslog mjukglass vilket jag svarade ”You had me at strössel”. Efter arbete kommer som sagt belöning. Det är varmt här med idag men det fläktar i alla fall lite mer i Malmö än i den stekande metropolen Paris.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.