C'est la vie,  Fun stuff,  Things I like

Min bästa väns mastersexamen

IMG_3635

Igår var det en av mina allra bästa vänners examensdag. Hon har läst en master Environmental Science och nu fick hon alltså sitt diplom. Jag är så stolt över henne för jag vet hur mycket hon kämpat med tentor, praktikletande och uppgifter. Dessutom fick hon högsta betyg på sin uppsats. Förlåt att jag skryter här. Ni känner ju inte ens den här människan, men jag blir bara så himla imponerad över mina vänner som är så otroligt smarta och fulla med talang och beslutsamhet.

IMG_3614

Jag tog bussen till Lund. Till vänster i bild ser ni en bit av Domkyrkan.

IMG_3611

Blommor måste man ju ha med sig!

IMG_3616

Ceremonin hölls i aulan på Lunds Faculty of Science. Vacker byggnad eller vad?

IMG_3619

Såhär såg inte vår aula ut när jag gick i skolan…

IMG_3622

Här får Stina sitt diplom. Tyvärr hade jag en väldigt ljus inställning på kameran här, vilket jag inte såg.

DSC_4921

Efteråt var det en cocktail med bubbel och snittar. Bubblet var alkoholfritt och snittarna var vegetariska utan några alternativ. Såklart, haha! Jag tänkte direkt på hur jag saknar sådana tillställningar i Frankrike. Då är det alltid antingen vin eller champagne, och många alternativ. Med alkoholpriserna här skulle det nog kosta skjortan att göra på samma vis. 

IMG_3651

Vi struntade i den bubbliga saften och hade i stället lite foto sessions. Jag tvingade Stina att sitta och se söt ut.

IMG_3659När vi hade tagit en massa foton i alla vinklar, så bestämde vi oss för att gå och ta ett glas vin. Så vi promenerade bort till…

IMG_3662… Grand Hotel i Lund. Där satt vi ett tag och pratade medan vi svalkade oss med varsin god dryck. När jag frågade om brunchen de brukar ha på söndagar så visade det sig att hälften som jobbade där är fransmän. Så jag började såklart prata franska med en långhårig snubbe som hette Guillaume, haha. Trevligt ju.

IMG_3694

Efter det tog vi tåget tillbaka till Malmö. Alla vilade en timme och jag åkte hem för att byta om. Jag tog på mig det här. Skogsgrön sidenblus från & Other Stories (underbara är de och finns i flera olika färger!), pumps från André och sköna brallor från Benetton som jag köpte på rean i Paris för typ hundra år sedan. 

IMG_3684

Sedan skulle vi äta middag på La Roche. Här är jag och Stinas barndomsvän Sandra.

IMG_3677

Sandra jobbar på Lexington så hon gav Stina fina presenter därifrån. Tänk så glad man kan bli för en tvål och lyxiga handdukar! Nu är vi vuxna på riktigt.

Vi avrundade tidigt så jag cyklade hem och passade på att rensa min garderob. Det var i alla fall en så himla mysig och trevlig dag med härliga människor. Hela helgen har överhuvudtaget varit en enda stor energibomb. Precis vad jag behövde.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.