Italy

Mysig och genuin bistro i Rom

IMG_2376

Jag sitter inne och jobbar på datorn. Mailar, skriver, maxar Linkedin (Ett tips! Man kan skaffa gratis premium-medlemskap i en månad!) och uppdaterar CV:t på alla mina språk (keeping my options open) samtidigt som jag drömmer mig tillbaka till Rom.

Två vänner till mig var där i helgen, och har spottat ut härliga bilder från Rom på Instagram. Såhär vid lunchtid passar det kanske bra med ett tips på just ett matställe i Rom? Som ni vet så undviker jag helst de mest turistiga restaurangerna (det gör ju alla såklart, men vissa bryr sig inte så mycket om att göra någon research innan resan).

Hursomhelst, nog med parenteser. Dagen då vi planerade att besöka Vatikanen så bestämde vi oss för att det var smartast att fylla på med energi innan en eventuell risk för köande. Vi tänkte att det var bäst att gå en bit bort från det värsta turistområdet och hamnade på en sidogata en bit från Viale Giulio Cesare. Där ligger Lumi Bistrò, en enkel kvarterskrog som drivs av några riktigt sympatiska italienare. Maten är av god kvalitet och dessutom prisvärd. Ägarna är otroligt ödmjuka och väldigt måna om att du ska känna dig som hemma. Alltså kunde vi verkligen inte klaga på servicen. Jag kan tänka mig att det ett sådant där typiskt ställe jag skulle vilja vara stammis på om jag bodde i detta området i Rom. Det var riktigt skönt att sitta där i solen på uteserveringen på en lugn gata, trots att vi var så nära en av världens mest turisttäta stater.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök. Vare sig det är för en förmiddagskaffe, lunch eller kanske aperitivo innan middagen?


IMG_2372

IMG_2369

IMG_2373

IMG_2383 IMG_2371

Lumi Bistrò ligger på Via Otranto 27/29, ca 5 minuters promenad från metrostationen Ottaviano. 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.