Travels

Mellanlandning på en militär flygbas

Hej från Frankfurt Airport!
”Vad tusan gör du i Tyskland?”
, undrar kanske du nu, vilket är en fullt rimlig fråga. Jag fick boka min resa till Paris med Lufthansa och en mellanlandning i Frankfurt, eftersom att alla andra alternativ blev för dyra eller med dåliga flygtider. Till exempel att behöva vara på CDG klockan sex på morgonen. Jag har redan bokat ett tidigt morgonflyg från Paris en gång tidigare och det gör jag inte om. Det finns typ inga transportalternativ till flygplatsen innan klockan sex på morgonen om man inte vill betala 40 euro för en Uber. Jag blev så sjukt stressad när jag inte fick tag på en taxi från min kompis som jag bodde hos och hann precis med första och enda flygbussen jag kunde ta från Opéra. Inte värt det.

På tal om stressad så blev jag lite nervös när jag var en bra bit från gaten och de helt plötsligt bestämt sig för att avgå tidigare och det stod ”Closing” på avgångstavlan. Jag har aldrig missat ett flyg (förutom när jag, mamma och syrran skulle flyga hem från Paris sommaren 2004 och vi hamnade i en trafikstockning) men har vid ett par tillfällen powerwalkat/sprungit genom flygplatsen med andan i halsen och blivit bemött vid gaten med frågan ”Christine?”. Jag var inte den sista ombord men kom i grevens tid. Dumt nog använde jag mina poäng för att gå in på SAS lounge på Kastrup och stannade lite för länge där. Såhär i efterhand så kanske jag bara borde ha sparat det till en annan gång.

Jag har aldrig flugit med Lufthansa och inte heller passerat Frankfurts flygplats. Flygbolaget har jag inget att anmärka på men flygplatsen är kanske inte den trevligaste jag besökt. Helt enorm och inredd som en militär flygas (jag är medveten om mitt clickbait men jag kom inte på någon annan rubrik). Inte för att jag besökt en militär flygbas men jag kan tänka mig att det ser ut lite såhär. Tyvärr är det helt omöjligt att ladda upp några bilder nu så det som bjuds på är två koppar och en kaka från loungen i Köpenhamn. Jag åt för övrigt typ sju kakor. Har mått illa sedan dess.

Vi hörs från la France ! 🇫🇷

0 kommentarer

  • teruko

    Härligt! Med Paris menar jag då… (Frankfurts flygplats upplevde jag som mardrömslik, både till storlek och transport mellan gaterna) Hoppas du får en fin vistelse och inte drabbas alltför negativt av strejkerna!

  • christinesstories

    Ja, håller med! Tyckte inte att München airport var särskilt charmig heller. Vissa städer och länder lyckas bättre än andra med sina flygplatser 😊 Och tack så mycket, det var inte så farligt med strejkerna. Nu börjar det återgå till det normala igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.