Paris

Je suis là!

Dubbel uppsättning kopp-bilder på bloggen nu men så fick det bli. Att dricka kaffe är ju en ganska stor del av mitt liv, till mina nervers stora förtret (jag försöker hålla mig till max två koppar för annars blir jag ängsligare än ett torrt löv i ett kalt träd på hösten). Jag borde kanske ha sovit mina nio skönhetstimmar i natt men jag fastnade med mobilskrollande till långt efter midnatt. Det var svårt att komma till ro efter en sen middag, vin och snicksnackande med Sophie. Jag lyckades även tända en brasa. De hade tydligen varit ute i ”skogen” och plockat kvistar. Ja alltså, Paris-skogen vilket säkert var någon av parkerna i stan. Man tager vad man haver. Sedan vaknade jag vid halv nio i morse när de övriga två i hushållet gjorde sig i ordning.

En timme senare gav jag upp förhoppningen på att somna om och skuttade upp ur sängen. På riktigt alltså. Jag kände mig så glad och förväntansfull inför mina kommande dagar i Paris. Det var nog månadens bästa beslut att boka en sista minuten-resa hit.


Efter en dusch och lite frukost tog jag klev jag ut i solskenet och strosade ett kvarter bort för en crème på ett av stans 3759 brasserier. De är ju ungefär likadana allihop. En halvt nonchalant ägare, ett par stammisar som sitter och röker på uteserveringen och kaffe till överpriser. Precis som det ska vara. Intill mitt bord satt en äldre herre med ett glas rosé framför sig, och innan jag gick hann han beställa ett andra glas vin. Detta var alltså klockan elva på förmiddagen, men så är vi ju också i Frankrike. Varför inte liksom?

Det här inlägget skrev jag i förmiddags, men det publicerades tyvärr aldrig. Jag har i alla fall haft en underbar dag. Det började med en tvåtimmars lunch tillsammans med Erin, som landade i morse. Såklart såg hon lika fräsch ut som en nyponros trots brist på sömn och jetlag. Det var sex år sedan vi sågs sist men det kändes som att endast några månader passerat. När vi betalat notan släppte jag iväg henne för välförtjänt vila, medan jag själv gick en runda i butiker. Det är ju rea här och nu har de börjat sänka priserna ytterligare, så eftersom att jag inte egentligen behöver något så passar jag på om jag springer på några riktiga fynd. Det har varit 12 grader och blå himmel idag, vilket tacksamt tas emot. Jag var tvungen att stanna upp några gånger och vända mig mot solen. Bara för påminnelsen om att våren inte är så långt borta längre.

Nu sitter jag på bussen hemåt. Vi ska på teater ikväll kl 21, men Sophie har en afterwork med sina kollegor så jag har några timmar för mig själv att vila och äta middag. Riktigt skönt. Det blir lätt lite intensivt när jag kommer till Paris så det gäller att vila hjärna och kropp när tillfälle ges.

Bonne soirée !


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.