Paris Tips

Marais

Haha, jag hittade den här bilden i mitt album. Ett par som posar när jag tar kort. Jag såg inte det ens då och skulle ju ta kort på boulangeriet i bakgrunden. Undrar om de skojar med mig eller om de trodde att jag ville ta kort på dem?

Det lär jag aldrig få reda på.

Föresten är detta i stadsdelen Marais. Dit måste ni ta er om ni ska till Paris i vår eller sommar. Bäst är det en vardagsförmiddag/tidig eftermiddag, då är det inte mycket folk och man kan strosa runt i lugn och ro. Det finns mysiga brasserier, vintage-butiker och franska chica (och dyra!) butiker. På rue des Rosiers hittar ni butiken COS, poppis bland de svenska modebloggarna. Maje, Sandro, Comptoir des cotonniers och The Kooples är däremot les parisiennes favoriter och butiker jag gärna gått loss i om jag inte var en fattig student. Likaså de coola inredningsbutikerna.
Prova även de berömda falafel-kioskerna och ta sen en fika eller ett glas vin(i Paris får man dricka vin till lunchen, glöm inte det!) vid Place de Vosges. I den lilla parken kan ni även sätta er och sola. Eller svärma(öppet hångel är även det accepterat i Paris…).  

OBS! Se upp på lördagar. Packat med shoppingkåta parisare och vilsna turister + meterlånga köer till ALLT. På söndagar är det mesta öppet, men inte allt. Metro: Rambuteau, St Paul eller Hotel de Ville.


Place de Vosges

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.