My Sweden

Let’s stay together ♥

IMG_5163

Jag vet knappt vad jag ska säga angående attacken i Stockholm. Ironin i det hela är att jag pratat om hur skönt det ska bli att åka hem till säkerheten. Hur mycket jag saknar att kunna gå runt fritt utan att känna mig rädd för att råka ut för någonting hemskt. Så händer det här hemska. Mitt i Stockholm. Oskyldiga människor skadas och fyra otursamma personer mister sitt liv, som råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Var kommer det ske nästa gång? När? Hur? Det känns så läskigt att vi som kommer från en plats i världen dit andra kommer för att söka skydd, nu i stället råkar ut för sådant här.

Trots allt detta så längtar jag bara hem ännu mer. Jag längtar hem till min familj och mina vänner. Det spelar ingen roll om det händer någonting även i Malmö eller Köpenhamn. Jag är hellre där än här vid det tillfället. Nu tycker jag att vi ska hålla ihop och inte glömma bort att det finns människor som lever i en sådan här mardröm varje dag. Det är viktigare än någonsin att påminna sig om hur lyckligt lottade vi är som inte behöver genomlida detta varje dag.

Av allt jag har läst sedan igår eftermiddag så måste jag däremot säga att jag är otroligt stolt över mitt folk. Alla personer som erbjudit att komma och hämta strandsatta människor, som öppnat upp sina hem och visat så mycket solidaritet. Det är otroligt fint och det är så det alltid borde vara. Svenskar må verka kalla, skygga och bortskämda men vi kan om vi bara vill. Det ger hopp till framtiden.

0 kommentarer

  • Sara

    Ja, det har verkligen varit fantastiskt hur människor har hjälpt varandra de senaste dagarna och kärleksmanifestationen var mäktig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.