Paris

Let time fly

Jag längtar lite extra mycket efter Paris just nu. Kanske för att jag vet att jag snart ska åka dit och mest av allt vill att juni ska flyga förbi så att det helt plötsligt är den 4 juli. Då går flyget dit nämligen. Idag kom jag på att jag har ett par inlägg att dela med mig av från dagarna jag var där i november, så de tänkte jag knåpa ihop veckan som kommer. Det känns som att det bara var någon månad sedan när det i själva verkat gått mer än ett halvår. Jag saknar mina vänner, att prata franska och ugnsvarma pain au chocolats till frukost. Jag ska sitta på så många kaféer och läsa deckare. Njuta av att bara vara. Jag ser däremot inte fram emot doften av urin som kommer fram när Paris trottoarer ångar av sommarhetta, enorma mängder turister eller knökfulla metrotåg med någons armhåla upptryckt i ansiktet. Fast det är såklart smällar man får ta när man åker till Paris i juli.

På tal om ugn så bakade jag banankaka, precis som jag skrev att jag skulle göra. Jag gav en bit av kakan till Daniela som blev så lycklig att hon tydligen grät. Glädjetårar så alltså. Annars hade jag tagit det som att kakan misslyckats.
Förutom bakningen har jag tvättat, vikt tvätt och sett en 1 timme och 45 minuter lång film under ett tidsspann på 6 timmar. Så går det när man (läs: jag) inte kan fokusera på en sak i taget. Comme d’habitude. Förutom när jag gick ut med soporna har jag inte varit ute på hela dagen, och avbokade en fika med Anneli för att jag kände att jag behövde en hel dags vila och vara för mig själv. Det tog mig några år men nu har jag äntligen lärt mig att göra sådant utan att få dåligt samvete.


0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.