Paris

Le petit déjeuner

 

Idag är sista dagen i Paris och jag började den med en frukost à la française på Le Malakoff vid Trocadero. Le petit déjeuner som det heter på franska. Det är antagligen sista gången på några månader som jag får äta en riktig Pain au chocolat. Nog för att det kryllar av pâtisseries françaises på svenska caféer, men det är sällan att det smakar så som det gör i Frankrike. Dessutom lär jag få leva på gröt resten av månaden så jag kan lika gärna passa på. Mitt Visa-kort börjar snart strejka på grund av alltför frekvent användande. Fast så blir det ju på semestern. Jag får köra mysiga hemmakvällar fram tills nästa lönecheck. 

 

Nu ska jag promenera bort till 17e och sedan till mitt gamla område. Om jag hinner tänkte jag ta mig till Montmartre också. Vi får se om det finns tid till det. Idag regnar det i alla fall inte. Thank god for that!

 
0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.