Culture Paris/France

Le french guy

 

De där cigaretterna alltså. Jag skulle kunna leva utan det…

 

En läsare undrade hur franska killar är, generellet sett. Så nu ska jag generalisera hej vilt och beskriva den franska mannen för er. Märk väl att detta är MIN syn på dem, inte så som alla är. Så som jag upplever dem, vad vänner berättat och efter mina egna erfarenheter. 

 

Om någon fransman läser och känner att jag pratar i nattmössan så säg till!

 

 

* En typisk fransman är en man som gärna vill beskydda sin kvinna. Han ska försörja henne och vara lite macho, vilket går sådär med oss svenska kvinnor som nog är lite mer självständiga än de klarar av. Att jag är händigare än C är inget han vill låtsas om.

 

* De är ganska sexfixerade och inte så censurerade. Lite perversa nästan. Det kan ha att göra med att porrtidnings-annonser visas i ögonhöjd för 10-åringar. De lär ju få fel bild av sex och kvinnor från början… Det är ganska ”au naturel” här också. Det här med bristande hygien och vilt växande kroppsbehåring verkar inte hindra folk från att hoppa i säng.

 

* De har inga problem med att visa sin kärlek öppet. Hångel på gatan en vanlig tisdagseftermiddag är ganska vanligt här, eller mer än så, hrm (detta gäller väl fransyskor också antar jag) vilket jag sällan ser i Sverige. Jag minns mitt ex som knappt kunde ge mig en puss inför sina föräldrar det första året. Christophe har inga problem med att ge mig uppskattning, komplimanger och kärlek inför folk. Kanske har det med olika personligheter att göra också men jag tror fransmännen är mer öppna med det.

  

* De är ganska svartsjuka men jag måste nog säga att fransyskorna är värre. Det räcker att deras kille pratar med en tjej på en fest och så blir det bråk. Det är heller inga problem att bråka öppet, ens på restauranger.

 

* De är gentlemän. Dörrar hålls upp, mat och dryck serveras alltid först till andra, de är givmilda. Jag har nog aldrig gått ut med en fransman som frågat om vi ska ”dela notan”… Om de tycker om en tjej köps det presenter, restaurangbesök, blommor etc.

 

* Fransmän visar gärna sin uppskattning när de ser en vacker kvinna på gatan. Eller en svenska. Vissa gånger är det smickrande, andra gånger vill man slå dem på käften. Särskilt när det handlar om en sliskig 50-åring som säkert är gift och har två tonårsbarn hemma.

 

* De bor gärna hemma tills den dagen mamma kastar ut dem. Jag har vänner som snart är 30 år som inte flugit ur boet än. En kompis sa en gång till mig att ”en fransman är pojke hela livet”.

 

* De älskar vin och ost. Och äter allt på grisen utan problem. Mmm, grisfötter…

 

* Träffar du på en fransman som inte röker ska du ta honom fort som fan och aldrig släppa honom. Eller ge honom till mig.

 

* De är patrioter och kommer alltid tycka att Frankrike är det bästa landet i världen. Även om man bevisar motsatsen.

 

* De är stolta och gillar inte att ha fel. Det är då de kan ses som lite arroganta. Just för att de vet att de har fel men aldrig kan erkänna det.

 

 

 

Frågor på det?

Någon som vill lägga till/ändra?

 

 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.