Vardagslyx

Konsten att livsnjuta alla dagar i veckan

Efter en intensiv gårdag på jobbet var min första tanke: SÄNGEN, men det var så fint väder och jag var sugen på hasselnötsglassen på Gelato by SMAK. Så trots att jag var trött som tusan (först var jag på väg att möta upp med syrran och hennes kompis som är på besök, men jag kände att jag inte orkade vara social så jag ändrade mig i sista stund) tog jag bussen bort till Västra Hamnen. Med en glasstrut i handen traskade jag bort till soldäcket där jag satte mig och vilade ögonen på horisonten medan jag försökte undvika att spilla på min vita t-shirt. Det blev även ett dopp i det uppfriskande vattnet och det enda som jag störde mig lite på var att jag glömde lägga ner min bok i väskan. Jag kom dit strax efter halv fem och då var det inte alls mycket folk.

Det är precis sådana här tillfällen jag lever för; vardagslyx. Varför leva för helgen när man kan leva hela veckan? Det tycker jag är det bästa med invandringen i Sverige. Alla dessa människor som kommer från länder och kulturer där man är ute och njuter av livet alla dagar i veckan (det och falafel!). De jobbar när de jobbar, och släpper jobbet när de är lediga. Vi behöver implementera lite av det där i vårt land. Då skulle nog färre människor ha söndagsångest och gå in i väggen.

Vad gör du för att livsnjuta på vardagarna?

0 kommentarer

  • teruko

    När man är i min ålder och inte, som tidigare, längre jobbar för sin nödvändiga försörjning existerar inte den frågeställningen riktigt . Jag tar dagen som den kommer, försöker att inte stressa utan vill istället känna ett lugn i att vardagen är vardagen och därigenom njutbar som den är. Sen finns ju drömmar och planering av kommande resor alltid där som en guldkant, så länge orken finns. Just nu ser vi fram emot tio dagar i Paris i september och två veckor på Peleponnesos i november. Är man 70 respektive snart 80, så vet man aldrig hur länge sådant står till buds. Vardagens guldkant är dock att vara frisk och fortfarande ha drömmar och vardag tillsammans. En annan situation än när man är i din ålder, men jag ville ändå svara. (Måste vara din i särklass äldsta bloggläsare 😊 )

  • christinesstories

    Jag tycker att ni är de häftigaste seniorerna jag någonsin kommit i kontakt med. Jag ska sträva efter att leva som du och din man när jag är 70+ 😊 Det är dessutom så smickrande och roligt att du läser och finner intresse i det jag skriver. Kram!

  • teruko

    Så snällt skrivet 😊 Så länge man är frisk är det inga problem att fortsätta med det man älskar, efter bästa förmåga. Det är ju det som ”är livet” liksom, som ger innehåll, mening och gemenskap.
    Att jag läser är verkligen inte konstigt heller. Har alltid intresserat mig för människor, unga som gamla. När jag nu inte får utlopp för det intresset genom jobbet längre så är bloggar (inte alla dock! 😉 ) ett utmärkt komplement och jag gillar din!
    Kram till dig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.