C'est la vie,  Travels

Konsten att glömma sitt bagage på flyget

IMG_6133

Resan igår gick bra. Ända tills jag gått av planet, för då insåg jag att jag hamnat i fel stad. Nej, jag skojar bara. Är det ens möjligt att gå på fel flyg? Jag undrar om det hänt någon gång. Det var ingen tvekan om att jag landat i Stockholm men däremot så kände jag direkt att det var någonting som fattades. Jag hann gå genom tunneln mellan planet och gaten och komma ut i avgångshallen innan jag kom på att jag inte hade tagit min kabinväska. Så det vara bara att vända på klacken, gå tillbaka till flygplanet och stå där som ett fån medan folk gick av. Det ironiska i detta var att jag valde rad 2 bara för att få komma av snabbt. I stället var jag en av de sista att lämna planet (för andra gången). Jag vet inte hur jag kunde glömma den men kanske för att jag de senaste gångerna checkat in bagaget. Sedan hade jag utöver den min handväska och datorväska (ja jag vet att man egentligen inte få ha med så många handbagage, men det är alltid värt att prova). Det sägs att hjärnan inte kan hantera fler än två saker på en gång. Det är därför man ofta glömmer en väska på bussen om man samtidigt ska ratta mobilen och någonting annat. Det förklarar mycket för min del i alla fall. Jag kan i och för sig knappt ens göra två saker samtidigt. Flygvärden försäkrade mig om att samma sak hänt honom vilket kändes lite betryggande ändå.

Utsikten från flygplanet var det verkligen inget fel på som ni ser. Här flyger vi upp över Mälaren och sådär från ovan precis innan solnedgång är Sverige minst sagt vackert.

Jag sov dåligt i natt och vaknade lite för tidigt eftersom de håller på med renoveringar på ett av husen här där jag bor, så den här förmiddagen har jag tagit det ganska piano. Efter lite vila och en kopp kaffe känner jag mig lite piggare. Nu ska jag in i duschen och efter det gå och möta upp med min moster för en fika. Jag hinner nog inte blogga mer idag, men jag har tidsinställt ett Throwback-inlägg till senare där Paris-bilder utlovas. Hoppas att ni får en fin dag!

//The flight last night went well, until I stepped off the plane and noticed that I was in the wrong city. Nah, I’m just kidding. Is that even possible to get on the wrong plane? Anyway, apparently it’s right as they say about human beings not being able to juggle three things at the same time. I’ve learned that the hard way, and last night as I when through the tunnel to the gate at Arlanda Airport, I came to realise that I had left my cabin luggage in the plane. There was nothing more than to walk back, where I also had to wait for a bunch of leftover passengers to step out, and fetch my suitcase. The irony of it all was that I chose a seat on row two just so I could get off the plane as quickly as possible. You live and you learn, right? Despite that minor setback, I enjoyed a beautiful scenery outside the window while we were closing in on the Stockholm archipelagos. The sun was just about to set and once again I was happy about my choice to go with window seat. Is there any other option? 

I didn’t sleep that well last night, so this morning I’ve been taking it easy. After a cup of coffee I’m ready to jump in the shower and head outside. I’m gonna meet my aunt for a coffee which I’m looking forward to. There will be a throwback post coming up later today. A little hint: Paris pictures.

0 kommentarer

  • ISA

    HAHA! gud satte nästan kaffet i halsen när jag läste första meningen och köpte det rätt av. Ibland är det ju sådär att man får gå ut till planet själv, alltså ingen buss eller ”tunnel” och då är jag alltid rädd att jag ska råka gå till fel plan så måste alltid kontrollfråga flygvärdinnorna tvångsmässigt innan jag går på! 😉 Såg att du skrev något om fika hos mig!? Intressant!! hehe. Kan dock inte se din mail? så vill du maila mig på isaaa_@msn.com så ser vi om vi kan få till nått? vore ju underbart!!

  • teruko

    Har faktiskt varit med om att två japaner felaktigt klivit på ett plan, i Paris, som skulle till Sverige. Det skulle inte de. Planet hade börjat rulla och fick avbryta starten. Detta var flera decennier sedan, tror knappast det kan hända idag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.