Places in France,  Travels

Juan-les-Pins on the French Riviera

Låt oss börja denna torsdag med att drömma oss bort till ljummet saltvatten, lata semesterdagar, palmer och varma havsbriser. Kanske är vissa av er där nu? Själv får jag leva lite på semesterminnen och mina bilder i brist på ett privat jetplan och ett obegränsat bankkonto.

Dagdrömmarna går till den Juan-les-Pins där jag tillbringade två av mina fem semesterdagar på den franska rivieran. Den här semesterorten ligger mellan Cannes och Nice, är alldeles granne med Antibes och tillhör även vederbörande kommun. Faktum är att det bara tar 10 minuter med buss mellan de två orterna. Ungefär som Malmö och Burlöv, fast lite (läs: mycket) mer spännande. Jag ska skriva om Antibes också, men vi börjar med Juan-les-Pins. Staden är egentligen en av rivierans mest populära partyorter och många ungdomar åker hit för att festa loss. Omkring de centrala gatorna är det liv och rörelse alla kvällar i veckan. I alla fall under sommaren.

Vad tyckte jag om Juan-les-Pins? Jag måste erkänna att jag inte riktigt är överens med mig själv. Människorna var trevliga, och jag gillade att det var en riktig sandstrand – till skillnad från Nice – så att man slapp få blåmärken under fötterna. Vad jag inte gillade var prisnivån på restaurangerna. Precis som Deauville så är detta en ort där priserna trissats upp av semesterfirande parisare med välfyllda plånböcker. Längs hela stranden låg strandklubbar där man kunde hyra en solsäng eller äta en måltid. Det var svårt att hitta en varmrätt under 25 € och på många av restaurangerna kostade en kaffe lika mycket som på ett brasserie i Paris dyraste områden. Det märks också att det är ungt och hippt folk för mitt på blanka dan kör de lounge-musik med hög bas, vilket kan vara schysst ibland men när man vill ligga och läsa en bok i lugn och ro är det kanske inte att föredra. Som tur är så finns det massor med beach clubs längs hela stranden så det är enkelt att hitta en som passar ens smak och behov.

Omgivningen är inte speciellt vacker, om man bortser från den mest centrala delen, havet, stranden och bergen i bakgrunden. Lägenhetshusen var ganska tråkiga och i flera stadsdelar intetsägande betongbyggnader. Däremot tyckte jag att det var skönt att kunna promenera överallt på bara några minuter, och det fanns flera mysiga områden om man tog sig en bit bort. Summa summarum, så är det helt klart värt ett besök.

Har någon av mina läsare besökt den här platsen? Vad tyckte du i så fall om Juan-les-Pins?

Några fler bilder…

//Pictures from my visit in Juan-les-Pins, a small town in between Cannes and Nice. Right next door is the bigger town Antibes, which I have on my ”places to blog about” list but first up is Juan-les-Pins. What did I think of this vacation spot? Well, I have mixed feeling about it. Even though I like that it was small and had a nice beach, I did not like the prices at the restaurants and beach clubs. This little town is for people who don’t have to worry about their budget while on vacation, and for youngsters ready to party. The prices are comparable to Paris and most of the sceneries aren’t all that. A lot of boring buildings and the center doesn’t have much to show. But I did manage to capture some of the nice spots, had a tasty ice cream and had a really nice morning at the beach club Plage des Îles. The people were however really friendly. All and all, definitely worth a visit. 

0

0 kommentarer

 • Amina

  Hmmm, kan inte minnas om jag hängde där en dag under någon av mina somrar på franska sydkusten. Har mest hållit till i Cannes och småorter mer västerut. Älskar Frankrike och medelhavet, blir nog en tripp över till Frankrike när jag är i Milano 😉 Sorry att jag inte svarade på din fråga men kändes som att jag kanske skulle spoila lite mycket av Q&A-inlägget på lördag.

 • teruko

  Härligt att se foton från Juan-les-Pins! Var ju där för ett par år sedan och har bara härliga minnen. (Men vi har ju lite olika åldrar…) Vi hyrde en studio i tio dagar i östra (?) delen av stan, riktning Antibes men i centrala stan, nära en stor park med en massa ekorrar i! Det var fantastiskt med egenhushåll i den, som du säger, ganska dyra stan. Till vår bostad hörde en härlig trädgård med bord för att äta ute mm. Vi hittade också i närheten en väl dold liten strand med enbart fransmän, vilket var ett klart plus – och gratis. Återvänder mer än gärna och boendeformen är toppen!

 • christinestories

  Åh det låter verkligen helt fantastiskt. Jag vet inte om jag åker tillbaka just dit, men i så fall ska jag kanske hyra en mysig liten studio i stället. Förhoppningsvis med trevligt sällskap 😊

 • Lena

  Har semestrat på Rivieran otaliga gånger och allra första gången var Juan-les-Pins för ca 25 år sen 😊. Åkte i våras o kollade var vi bodde då men måste säga att vi har kommit fram till att området Nice-Monaco är var vi trivs bäst. Gillar speciellt Cap Ferrat och lugnet där.

 • Andréa

  Jag var på språkresa i Juan-les-Pins/Antibes när jag var 15. Det var första gången jag var vid Medelhavet och minns att jag tyckte det var skönt att det inte fanns maneter i havet och så var jag imponerad av det turkosa vattnet. Tycker det var en mysig stad, och trevligt med stranden precis vid stan. Restaurangpriser och sånt reflekterade jag inte så mycket över eftersom man åt måltiderna med värdfamiljen. Sen var jag där över dagen för några år sedan men då var det i oktober och då undrade jag lite över hur jag kunde tycka om staden när jag var där som 15-åring, för i oktober var den helt öde. Men det är väl kanske en sommarstad 😊

 • christinestories

  Haha, ja jag kan tänka mig att det inte är så himla kul där under vinterhalvåret. Sedan så förändras ens uppfattning om platser man besökt ju äldre man blir 😊 Som du skriver så är stranden mysig och havet riktigt härligt, men utöver det är det kanske inte staden jag skulle åka tillbaka till varje år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.