Tankar & Funderingar

Je n’ai pas bien compris

Tack för era kommentarer/synpunkter i förra inlägget. Kul att höra från er också som inte kommenterat tidigare, det är riktigt roligt! Jag har en hel del läsare nu men ändå är det så många som aldrig kommenterar. Såklart är det frivilligt och jag har ju en öppen blogg och vi lever i ett fritt land. Men det är kul att ni ”visar er”.

Nu måste jag svara till Melissa, som skrev  att jag ”kanske inte borde skriva om mode för det känns kanske inte riktigt som din grej”.

Nu vet jag inte hur du menar exakt. Om du tänker att jag kanske inte ska sikta in mig på den genren i framtiden, eller att jag inte borde skriva om mode?
Jag skriver personligt om olika ämen som intresserar mig. Dessutom är det ett sätt för min familj och mina vänner att följa med lite i mitt liv. Och såklart så älskar jag att skriva! Att skriva om Paris är ju naturligt, eftersom att jag bor här.
Men detta är ingen modeblogg och kommer aldrig att bli det heller. Det är heller ingenting jag försökt få den att framstå som. Att sitta och klistra ihop ett kollage med Lanvin’s prêt à porter(vilket i övrigt betyder ”redo att bäras” för er som inte vet) F/W-kollektion och skriva att ”detta är genialiskt och jag älskar hur han leker med material och toner” eller 15 bilder på Vouge Italy’s senaste editorial, är inte min grej. I couldn’t care less. Jag är ingen fashionista och jag spenderar hellre 2 veckor i Sydafrika än lägger 10 000 kr på en Bayswater.

Däremot så älskar jag kläder, det har alltid varit ett intresse. Jag tycker att det är skitkul att hitta nya spännande stilar och leka med färger och kombinationer. Därför skriver jag ibland om bilder/kändisar/människor/bloggare som inspirerar mig eller tankar och åsikter i allmänhet om mode och trender. Men det är MINA åsikter och MIN stil. Alla behöver inte tycka som jag. Bara för att jag inte förstår grejen med Chanel 2.55 så behöver inte det betyda att alla som läser min blogg måste sitta och nicka och hålla med. Tycker ni att det jag skriver är superfel? Håller ni inte med om att ansiktskrämen jag hyllar är bra? Tycker ni att min outfit hade sett bättre ut med en annan topp? Ja då är det bara att säga det. Så länge man har en trevlig ton så tycker jag att alla får ha en åsikt, vare sig den är positiv eller negativ 🙂

Men tack för din kommentar Melissa, jag förstår såklart att du inte menar någonting illa med din kommentar och jag blev jätteglad för de övriga trevliga orden. Det tar jag till mig ska du veta! Jag vill bara förstå vad som menas med ”att mode inte är min grej”…? Det vore intressant att veta hur du tänker där. Kanske vart 7:e-9:e inlägg har med mode att göra och tycker man inte att det är intressant så kan man ju bara strunta i dem inläggen. Jag får väl vara lite osvensk med och tycka att jag faktiskt har en ganska okej stil? Eller? Hehe.

Nej nu blev detta ett långt inlägg. För övrigt så kan det kanske vara intressant för er som börjat läsa ganska nyligen, att jag faktiskt bloggat sedan 2006. Ja, jag hade en blogg innan med men valde att lägga den på is när jag flyttade till Paris. Klicka in här om ni vill läsa om livet innan Paris! 

Nu ska jag soooova. I morgon ska jag bygga på träningsvärken ännu mer med en löptur. Jag överdriver inte när jag säger att det var jobbigt att gå ner för trapporna till metron ikväll… Aj, mes fesses! När Christophe ringde innan så gnällde jag lite om hur ont jag hade och hans svar på det hela var att jag nog borde sova så jag inte är så gnällig i morgon kväll. Haha! Nädå, han är inte så elak som man kan tro, min fransos.

God natt!

0 kommentarer

 • Wilda

  Hehe, ärligt talat är det så okreativt med sk "modebloggare". Alltså, det är svinenkelt att bli med på tex Acnes "presslista"- jag är det och har aldrig skrivit en rad om dem. Bara att regga sig på hemsidan- sen kan man plocka bilderna från deras mailutskick till ett kollage… suck. Bättre då när man som du ibland skriver om man köpt nått fint.. hehe.

  Eller kanske "riktiga" moderedaktörer som bloggar. Frida Farhman och Kling är ju kul att kika på ibland. Inte nån som sitter och kopierar in bilder bara… det kan ju vem som helst.

  Kör på du på ditt sätt. Passar det inte för nån? Ja då kan de dra dit pepparn växer. Eller inte alls förresten, då kommer de väl hit till mig (där chilipepparn växer, haha min humor )=)

 • Karin

  Det där är så sjukt löjligt, som att man måste vara Elin Kling för att få uttala sig om mode? Kan man inte vara intresserad av kläder, skönhet osv ändå? Alla har inte samma smak och alla avgudar inte de stora modebloggarnas stil…

  Jag tycker du har jättefin och personlig stil och dessutom är det din blogg, där du får skriva om DIN smak, DINA åsikter osv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.