Vardagslyx

Jacuzzi & Aromabastu

IMG_4595Den uppvärmda poolen på mitt Bed & Breakfast under semestern i Nice i somras.

Jag hade en riktigt lyxig och avkopplande eftermiddag idag. En kompis frågade om jag ville följa med till Hyllies simhall och när han började prata om bubbelpooler och aromabastu så slutade jag lyssna och ba’ ”you had me at bubbelpool”. Så först simmade vi några längder i den stora simbassängen och sen spenderade vi resten av tiden i bubbelpoolerna. Dessutom fick vi vara med på någon aromabastu-tjohejsan. Jag klarade typ 5 minuter, sen höll jag på att storkna. Min kompis tyckte att jag skulle stå ut lite till, medan jag satt och undrade när det var okej att ge upp utan att anses som en vekling. Däremot så var jag lite stolt över att jag hela tre gånger doppade mig i den lilla minipoolen som höll omkring 7-10 grader. Jag dog i någon sekund för att sedan återuppstå som en helt ny människa. Ungefär så. Det var riktigt fräscht faktiskt hela stället, men kanske lite trångt mot slutet för då var det mycket folk.

Lite intressant att de flesta besökare var personer från mellanöstern, men jag förstår dem. Flyttar man till ett land där det råder istid 7 månader om året så är det fullt förståeligt att man söker sig till möjligheter att uppleva medelhavsvärme, även om det är en artificiell sådan. Medan svenskarna badar i isvakar mitt i vintern som riktiga vikingar (eller galningar?). Själv föredrar jag också varmare breddgrader och uppvärmda pooler.

Efter ångande bubbelbad, köldchock och en kort bastusession med citrongräs- och pepparolja så känner jag mig ganska nöjd. Det blev ju en riktigt vardagslyxig onsdag det här! Nu inbillar jag mig att jag gjort en riktigt cleanse och med gott samvete kan sätta mig i soffan och äta minst två stycken kärleksmums medan jag ser på en film.

//Me and a friend went to an indoor swimming pool that also had jacuzzi’s and saunas to treat ourselves with a really nice and relaxing afternoon. It was well-needed I tell you. We also got to experience this aroma sauna thing, which is apparently German, where they pour scented oil on the hot stones. It was nice but it got sooo hot. I could barely stand it for 5 minutes, haha! I also went in this tiny basin that had a temperature of like 7-10 degrees celsius. I feel like a new person after this whole thing. Now I’m gonna eat some of the cake I baked yesterday (I need new sugar and fat after this cleanse) and watch a movie.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.