C'est la vie

In love with a dress (or an idea for it)

DSC_3125

Jag har haft en ganska så skön dag faktiskt. Jag gick upp ganska sent och åt frukost i lugn och ro. Sedan tog jag mig bort till Observatory för att äta lunch med Erica och samtidigt vinka hej då. Hennes flyg har precis lyft med destination Oslo.

Efter det hade jag först en plan att låta sy upp ett par shorts i typiskt afrikanskt tyg, men de två skräddarna jag gick till kunde inte göra det på så kort tid, så jag fick tips om en annan som kanske kunde sy upp dem med kort varsel. Så jag tog mig till Mowbray och utanför en skräddare på Main Road fick jag syn på en så himla fin klänning. Jag vill inte ha det tyget, men modellen är ju så fin. Jag tänkte direkt på Sound of Music när jag såg den.

Kolla bara!

DSC_3128

DSC_3127Kragen och trekvartsärmarna är ju så fina!

De ville ha 600 rand för att sy upp den men det enda tyget jag hittade låg på 300 rand. Jag lyckades pruta ner till 500 för klänningen men jag kände mig ändå lite lurad för ingen sydafrikan skulle betala så mycket. Jag menar, det är typ 25% av en månadslön för vissa i den här staden… Så jag blev osäker och struntade i det. Det räcker att jag är vit och från Europa så lägger de på 100% av priset. Nu ångrar jag mig igen, haha. Glömde fota tyget jag hittade men det är mönstrat i blå toner och riktigt fint. Tyget är lite styvt och sedan funderar jag på att göra knappar hela vägen ner i stället, och med dolda fickor på sidorna. Lite kortare kanske så att den går till knäna. Tänk så fin den kan vara till sommaren!

I svenska kronor är det såklart inte överdrivet mycket pengar så allt skulle gå på ca 550 kronor. Någon som vet om jag kan få en klänning uppsydd för det priset hemma i Sverige? I så fall är ett annat alternativ att köpa tyget och gå till en skräddare i Malmö, eller i Paris.

Jag får suga på karamellen lite. Nu ska jag byta om och sedan promenera ner till en mexikansk restaurang här i Green Point. Jag ska äta middag med en kompis och säga hej då även till honom. Han åker bort över helgen så vi kanske inte hinner ses innan jag åker.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.