C'est la vie

If I had to choose, what would it be

 

 

Fem dagar går snabbt och nu sitter jag på flyget tillbaka till Paris. Under helgen fick jag ingen tid över till bloggen då jag prioriterade att umgås med nära och kära. Det är med blandade känslor jag åker tillbaka kan jag säga. En del av mig ville inte lämna, och en annan del tycker att det ska bli skönt att komma ”hem”. Jag kan inte låta bli att tänka på hur skönt det skulle vara att leva i Sverige. Hur enkelt allting är. Hur vänliga människorna är. Hur varmt det är inomhus, trots att det är kallt ute. Hur modernt och utvecklat allt är. Välsorterade matbutiker, serviceinriktade säljare, saker som fungerar som de ska, det informella och filmer med undertexter. Jag saknar allt det där ibland och det märks tydligare varje gång jag kommer hem. Att prata mitt eget språk och att alla förstår. Jag åker tillbaka med känslan av att kanske återvända till en plats jag är färdig med.

 

Å andra sidan skulle jag då få lämna människor i Paris som kommit att stå mig väldigt nära. Internationella utbyten jag inte skulle få i Sverige, vin man kan köpa direkt i matbutiken, spontaniteten och världens vackraste stad.

 

Varför kan man inte bara få allt på en och samma gång?

 

 
0

0 kommentarer

 • Nina

  Ditt hjärta verkar ändâ vara i Sverige. Förstâr att det är svârt att lämna Paris, men du ska inte behöva vara olycklig här. Jag har bott i Paris i mânga âr nu och varit pâ väg hem mânga gânger…Men jag har ingen fästman och fina vänner här. Är dessutom sjuk och har svârt att hantera det. Hur bestämmer man sig, sâ himla svârt. Kram!!

 • Gabriella

  Åh det är så jobbigt, att känna sig "hemma" på flera ställen, det gör att man blir så splittrad… Hoppas det snart känns bättre! 😃

 • Madeleine

  Om du flyttar tillbaka lovar jag att alltid ha vin hemma när du kommer på besök eller ta med hem till dig!:) Hoppas vi ses nästa gång du är hemma! Kramar

 • Lisa

  Vad skönt att du känner samma sak! Jag har bara bott i Paris i två månader och även om jag älskar det här så finns halva mitt hjärta kvar i Sverige. Och jag förstår inte hur ett land som jag trodde var mer modernt än Sverige kan vara så efter i vissa saker,tex mataffärernas kassor, man börjar ju skratta varje gång man ser det! Jag gillar verkligen din blogg den piggar upp. Skriv gärna flera tips om roliga ställen som är värda ett besök!

 • Lillonea

  Jag bodde i Paris i 10 månader och längtade ständigt hem till Sverige och jag hatade att jag kände så; för Paris är fantastiskt och det finns så många plus med den staden, men Sverige är Sverige och idag är jag nöjd med att vara tillbaka.

 • Christine&Paris

  Alla kan inte älska Paris. Precis som vissa älskar NY, och andra hatar den staden. Man måste hitta sin plats man trivs på 😊 Skönt att du verkar ha gjort det!

 • Christine&Paris

  Vad tråkigt att du känner så. Fast du vet, när man flyttar utomlands går man genom en kulturell krock-kurva. Efter ett par månader brukar man få lite panik och tänker "men gud, vad har jag gett mig in på". Särskilt då man inte hunnit träffa så många ännu. När du kommit i ordning och hittat lite vänner kanske du känner annorlunda 😊 Vad gör du i Paris? Och tack, roligt att kunna bidra med någonting. Jag ska försöka få in lite fler sådana inlägg! Ha det bra, kram Christine

 • Christine&Paris

  Haha, ja det vet jag ju! Ja det får vi faktiskt göra. Jag kommer ju vara hemma nio dagar över jul och då är det inget jobb utan 100 % semester, så då ska vi nog få till minst en fika eller annat 😊

 • Christine&Paris

  Nej, alla förtjänar att vara lyckliga. Usch, det låter inte roligt alls din situation. Att vara sjuk och dessutom långt från sin familj är inte kul. Vad hindrar dig från att åka tillbaka? Vad gör du i Paris annars?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.