Home is where your heart has been

Minns ni när H&M Online hette H&M Rowells, man fick en katalog hemskickad och sedan skickade in sin order med posten? Så gamla är dessa lakan som jag fick gratis tillsammans med en beställning för sisådär 15 år sedan. Jag kommer ihåg hur jag som tonåring otåligt väntade på att den där katalogen skulle dimpa ner i brevlådan i slutet på sommaren med alla höstnyheter. Min kusin och jag brukade sitta i hammocken på landet och vika sidor samtidigt som vi satte kryss på allt det vi ville beställa. Det var då när man skulle ha linnen med spagetti-tunna axelband, väst över vita farfarströjor och snäva kjolar i blankt polyestertyg. När jag bäddade rent med de lakanen kunde jag inte låta bli att bli lite nostalgisk. Jag älskar att inreda mitt hem med sådant som får mig att känna som att jag bor ihop med gamla minnen eller får mig att tänka på platser jag tycker om.

Trasmattan är från IKEA och tillverkad av gamla tyger. Mazetti-postern på väggen hittade jag hemma hos mamma. Jag tyckte att den passade bra i den svarta ramen där ovanför sängen. Bordet är ett gammalt arvegods och träskålen köpte jag på en marknad i Kapstaden. Godiset fick jag gratis i torsdags och beräknas försvinna från skålen inom en snar framtid.

Nu ska jag ta en dusch och sedan lägga mig i den där inbjudande sängen. Jag är helt galet trött efter en ganska lång – men rolig – dag så det får bli en tidig kväll för min del.

//What is today H&M Online was once a upon a time called H&M Rowells (here in Sweden). Those were the days when you used to order clothes from a catalogue and mail your order in. I remember how me and my cousin would wait for that catalogue to arrive at the end of the summer and then we’d sit in the garden and mark out the items we wanted to buy. Back then you always got some sort of thing for free if you placed your order within a certain timeframe and these sheets is what I got one of those times. They have been with me since then which is probably about 15 years ago. So when I changed bed linens the other day I got a bit nostalgic about it. I love having pieces of decoration or furniture that make me feel like I’m living with old and dear memories, or that remind me of places that have a special place in my heart.

The rug is new and from IKEA, the poster in the frame was a gift from my mom, the table is an old one from my family home and the wooden bowl is bought at a market in Cape Town.

I’m gonna take a shower now and then tuck myself in under those cosy covers. I’m really tired after a long, but fun day, so I want to go to bed early.

0 reaktioner på ”Home is where your heart has been”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen