Travels

Handbagage-funderingar

Vanligtvis när jag reser så checkar jag in resväskan. Mest för att jag sällan flyger bort bara över tre dagar. För fem-sex dagar behöver jag ha med mig mer än som ryms i en weekend-väska. Och även om jag har en liten väska som checkar jag in den bara av bekvämlighet.

Men nu i helgen så är det en tredagars-tripp och att checka in bagage för en sådan resa är både bökigt och slöseri med pengar(på Norwegian måste man betala extra för att checka in bagaget, till skillnad från SAS, British Airways, Air France etc). Alltså har jag det här problemet med vätskor.

Har jag några läsare som är rutinerade handbagage-resare? Hur mycket får man ta med och vad ska det ligga i för förpackning? Går det att ta med ansiktscreme, ansiktstvätt etc i reseförpackning och lägga i en genomskinlig neccessär? Eller ska det ligga i ”fryspåsar”? Haha! Det står ”förslutbar platsbehållare” på hemsidan men exakt hur strikta är de undrar jag. Jag har inte flugit med handbagage sen innan de införde de här restriktionerna så jag känner mig helt lost. Det enda jag vet är att det får vara som mest 10×100 ml.

Någon som vet mer?

0 kommentarer

 • Magdalena

  Jag har rest med bara handbagage några ggr o deemax 100 ml vätska. Kräm minns jag ej… Jag hade mina bara som vanligt i väskan o de sa inget men de kan va olika, beroende på hur kinkiga de e 😊

 • Therese

  Det ska finnas återförslutningsbara påsar vid säkerhetskontrollen. Tänk också på att om det tillexempel står 110ml på förpackningen men du använt upp hälften så räknas det fortfarande som 110ml. Krämer är samma sak, allt som inte är i fast form.

 • Penny

  Jag har aldrig flugit med Norwegian, men rätt mycket med Ryan Air & då oftast med enbart handbagage.

  Jag har köpt mig en genomskinlig necessär på Åhléns & oxå små plastflaskor där jag häller upp schampo osv. Jag föredrar att fixa i ordning allt sånt hemma.

  I våras flög jag kors & tvärs inrikes i USA & körde samma system då med, & det har aldrig varit några problem.=)

 • Anna

  Tack så mycket! 😊 Det har varit underbart med sol och värme, man glömmer hur världen luktar och hur mycket ljud det är när det inte är snö överallt! Men nu när man är hemma igen känns det som om det bara var en dröm… Känner du också så när du kommer hem?

 • Jennifer

  Haha då förstår jag att det kanske är klokt att satsa på något mer diskret 😉 Angående vätskor och handbagage så har jag köpt ziploc påsar (du vet sådana återförslutningsbara som finns bland fryspåsarna) och packat mina krämer i. Vet inte hur strikta de är numera men när jag flög ofta så skulle till och med mascara och annat smink vara i påsen. Tror de har påsar vid säkerhetskontrollen annars om du inte har någon!

 • Hanna

  Föregående talare har så rätt! 😊 Fryspåsar finns vid säkerhetskontrollen för det mesta. 100 ml behållare går att köpa på typ HM eller typ Watsons, om ni har det i Paris? Det finns också små burkar i miniformat, med lock, där man kan lägga över lite creme som kanske inte är så lätt att ha i flaska.
  Det har med att checka in eller inte är alltid ett dilemma tycker jag. Som tjej ( i alla fall jag) så finns tendensen att alltid plocka med för mycket av allt 😊 Så därför står jag alltid där och väntar på baggageutlämningen i slutändan ändå.. hopplöst! Ska bättra mig till 1april, för då har jag ockås en tre-dagars som känns som en lätt-baggage-resa!

 • Gaymasen

  Du har ju fått rätt många svar men de brukar vara rätt hårda på sånt överallt. Just gällande vätskor. Vet att det gäller mascaror och allt för tjejer. Haha. Töntigt värre ibland. ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.