C'est la vie

Give me a break

Det känns ibland som att det alltid är någonting som krånglar eller går emot mig. Nej, nu lät jag kanske lite väl dramatisk och självömkande. Egentligen är det bra med motgångar för i det stora hela är det inte världens undergång att behöva släcka bränder eller ta sig förbi vägspärrar (jag skulle kunna skriva endast i metaforer men det är som upplagt för blogg-självmord), men ibland känner jag bara ”GIVE ME A EFFIN’ BREAK” när jag tror att livet äntligen flyter på och så dyker nästa sak upp. Som nu när jag – efter ett antal mail och telefonsamtal sedan dagarna jag jobbade i juli – såg att det ändå blivit fel lön. Vilket gör att min ersättning från a-kassan blir ytterligare försenad och jag måste lägga min tid på att maila och ringa ännu fler samtal för att fixa någonting jag redan trodde att jag hade fixat. Jag kan ändå känna lite tacksamhet för att mammas problemlösar-gener även gått över till mig. Om det är någonting hon kan så är det att lösa sådant som först känns helt omöjligt. Dessutom är detta ingenting i jämförelse med allting jag krigade mig genom under åren i Paris. Bara det att kunna prata med en vänlig och tillmötesgående människa på Malmö Stads HR service är en enorm kontrast till (brist på) fransk serviceinriktning. Ibland glömmer jag hur hårdhudad jag var då när jag armbågade mig fram bland snorkiga fransyskor och orimligt krångliga byråkratiska system.

Det löser sig nog och som tur är så dök en oväntad inkomstkälla upp i rättan tid tidigare i veckan (jag bokstavligt talat sålde lite guld). Så jag ska inte klaga. Jag firade det med ett par begagnade silverörhängen (kanske är det till och med vintage men jag gillar inte att slänga omkring med den benämningen) som kostade mig en hundralapp, för jag har ju bara 56 par örhängen sedan innan. Det kändes rätt med ett till par. Ibland tänker jag att jag ska göra mig av med hälften men den tanken ger mig separationsångest så jag släpper den lika snabbt som den kom.

Jag har suttit på Bröd & Vänner ett tag nu men tänkte gå förbi affären och handla lite ingredienser till en lunchpasta. Jag köpte kantareller i veckan så planen är att försöka mig på att laga en kantarellpasta. Wish me luck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.