Weekend

Friday night in Copenhagen

 

 

I fredags mötte jag upp med en kompis efter jobbet. Vi tog ett glas på något ställe i Norrebro, där vi även började prata med två amerikanska tjejer som satt bredvid oss. Vi bytte nummer och pratade om att ses någon gång. Det är det som är så roligt med större städer som Köpenhamn, att det är så mycket internationella människor som bor där och som är öppna för att prata med främlingar och träffa nytt folk. Det är ju inte så att man skulle byta nummer med en någon man bara pratat med i typ en halvtimme medan man fikar på Espresso House, tänker jag. Oftast pratar man ju inte med sin bordsgranne alls. Eller gör man sådant även i Sverige?

 

Kvällen avslutades med middag på ett mysigt ställe i Västerbro tillsammans med Linnéa och hennes franska kille Anthony, som nyligen flyttat till Sverige och nu jobbar i Köpenhamn. Det kommer nog bli riktigt trevligt att jobba där och ha den där storstadspulsen nära till hands. För även om Malmö är Sveriges tredje största stad känner jag verkligen att det är stor skillnad från Paris. Det känns så litet helt plötsligt.

 

Nu är jag för övrigt på väg till jobbet. Med Telenor kan man surfa även i Danmark och Norge utan att betala extra. Sjukt bra!

 

 
0

0 kommentarer

  • Magda

    Tycket också Köpenhamn är "roligare" än Malmö. Och folket mer öppna än stängda svenskar. Det känns så typiskt svenskt att ingen pratar med ingen…mer än de man känner. Vad jag sett är det mest så i Sverige…inte i andra länder. Men det är ju perfekt vi har Köpenhamn så nära Malmö!

  • Karin

    Det är rätt skoj att följa med på dina "utflykter" nu närmare min hemmabana. Har själv flyttat tillbaks till Köpenhamn efter ett par år i provinsen, och är enig i att det är en mycket fin stad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.