C'est la vie

French music tip ~ Maître Gims

Jocke satte på den här låten i bilen på väg tillbaka till Malmö och jag tänkte att jag skulle dela med mig av den till er också. Den franska artisten Maître Gims – som egentligen heter Gandhi Djuna – är ganska populär i Frankrike sedan flera år tillbaka. Jag lyssnade en del på honom när jag bodde i Paris och särskilt albumet innan detta som släpptes 2013. Musiken är svår att sätta en genre på men det är lite hiphop över det, med en något dramatisk men ändå poppig touch. Han sjunger faktiskt ganska bra och jag gillar hans texter. Du får avgöra själv om du gillar det.

När man hör en låt på ett språk som man inte förstår så blir det ju bara en massa ord och en melodi. Så för att ni ska få en bild av vad han sjunger så ska jag förklara. Låten handlar om en komplicerad kärlek som övergått till att de inte känner igen varandra längre. Kärleken dör men de håller ihop för att inte såra den andra.

Han sjunger ”Est-ce que je t’aime? Je ne sais pas si je t’aime.” = ”Älskar jag dig? Jag vet inte om jag älskar dig.”


En annan låt jag gillar är denna, Zombie. Texten kan man tolka lite som man vill men min tolkning är att han sjunger om att förlora en del av sig själv. När det känns som att ens själ lämnar kroppen, någon tar över och manipulerar ens tankar och allt man har kvar är ett skal. Därav låttiteln.

Känner jag igen mig i dessa låttexter? OM jag gör. Jag kan för övrigt inte höra på en låt utan att lyssna på texten. Därför kan jag sällan lyssna på musik när jag läser eller skriver blogginlägg. Då försvinner min koncentration.

Hursomhelst så har ni lite musiktips inför pluggstunden, matlagningen eller bara att lyssna på under färden hem från jobbet.

//If you haven’t heard the French artist Maître Gims you should check him out. These two songs are a few of my favourites.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.