Franska bakverk, skrotade drömmar och svenska hjärtan

Jag har svårt att förstå grejen med semlor – eller förlåt – BESATTHETEN. För det är det enda folk pratar om idag. Det är en slät kardemummabulle med alldeles för mycket grädde i. Samt artificiell mandelmassa (uäck!). Punkt. Det finns ju ett tjugotal bakverk som är betydligt godare. Tycker i alla fall jag som gick emot strömmen idag och i stället köpte med mig ett fabriksbakat vaniljhjärta hem när jag handlade på ICA. Egentligen hade jag nog helst velat ha en Tartlette aux framboises eller en tårta med hallon instoppade mellan två macaronskivor (se bild) men det är inte helt lätt att få tag på utanför Frankrikes gränser.

Vet ni att för några år sedan hade jag en dröm om att öppna ett franskt kafé här i Malmö? Ett riktigt sådant med pain au chocolats och baguetter som skulle smaka exakt som på boulangerierna i Paris. Sedan insåg jag att om jag ska starta eget företag så vill jag kunna jobba från ett mysigt litet stenhus någonstans i Provence mellan oktober och mars. Annars får det vara.

Nu ska jag koka lite vatten till te och sedan äta mitt vaniljhjärta medan jag fortsätter titta på New Girl. Vaniljhjärtan är faktiskt ganska gott det med. Jag är inte direkt kräsen med mina bakverk. Förutom semlor då, fast om någon bjuder så äter jag det. Mer självdisciplin än så har jag inte. Alltså, jag har ingen alls.

0 reaktioner på ”Franska bakverk, skrotade drömmar och svenska hjärtan”

  1. Nej vet du vad, köpa i vilken butik som helst-semlor kanske är mindre goda. Men antingen bakar man egna eller så uppsöker man ett riktigt surdegsbageri och köper sina semlor, med finaste mandellmassa på riktiga mandlar. Butiksbakade vaniljhjärtan däremot, smaklösare kaka får man leta efter…🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen