Italy

Följ med på en dag i Genova

 

Jag tänkte att ni skulle få följa med under mitt första dygn i Genova. Bered er på en fotobomb utan dess like. Tänk er typ Kenzas outfit-inlägg. Overload deluxe. Jag har en hel drös att bjuda på så jag hoppas att ni orkar hänga med. Vissa bilder är tagna med mobilen, så kvaliteten på bilderna varierar lite. 

 

Vi börjar från början!

 

Ska man åka till Genova med flyg från Köpenhamn får man lov att mellanlanda antingen i Paris eller i Rom. Jag valde det senare och fick då flyga med Air France lågprisflyg, HOP! mellan CDG och Genova. Små plan, men en kort resa. Dessutom hade jag sällskap av Naomis trevliga syster Daphne och barndomskompis Clara.

 

Väl framme blev vi upphämtade av Claras pappa, som körde mig och Daphne hem till deras mammas lägenhet. Kolla in golvet – sjukt fint!

 

Jag vaknade upp till en strålande dag. 30 grader och blå himmel. Naomi hade några ärenden innan vi skulle sätta oss någonstans och äta en efterlängtad frukost

 

<3

 

Väldigt fina hus på vägen

 

Italiensk frukost. Cappuccino och en brioche med nutellafyllning. La vita e bella.

 

Naomis vän Marjolein anlände till Genova strax innan lunch

 

Så vi köpte helgens första gelato. Bättre lunch får man leta efter!

 

Sedan tog vi oss till poolen som ligger i hamnen. För 6 euro får du bada i tre timmar. Fast man måste – precis som i Frankrike – bära badmössa. Värt att veta om man ska bada i offentliga pooler under sin semester.

 

När vi solat och badat ett tag, gick vi vidare för att möta upp en vän till Naomi som hjälpte henne att planera bröllopet. Vi skulle nämligen besöka platsen för själva vigseln.

 

Naomis gata. Genova kallas för ”scootrarnas stad”. Det är scooters ÖVERALLLT. Men väldigt praktiskt i en stad som har så många kullar och backar.

 

Checkar in på mitt hotell och tackar för att det finns air-condition. Ett litet rum, men väldigt trevligt och smakfullt.

 

Dålig mobilbild men här är Naomis mammas lilla terass. Riktigt mysigt var det. Vi avslutar kvällen med en shabbatmiddag vilket var en rolig upplevelse.

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.