En vikaries makt, väldoftande armhålor och en perfekt fredagskväll

Jag tar inga bilder på skolan och barnen annars, vilket är en självklarhet, men den här kändes ganska oskyldig när man inte ser några ansikten.

När jag vaknade på morgonen igår såg jag verkligen fram emot att gå till jobbet och det blev ett riktigt bra avslut på min arbetsvecka. Jag ifrågasatte denna känsla när den där ungen som aldrig lyssnar för femtioelfte gången inte lyssnade, men så var det ju fredag. Man hinner glömma mycket under helgen. Barn kan vara så himla roliga dessutom. Igår satte jag på Monsters Inc. till dem (de ville se någon annan tråkig film men jag missbrukar gärna min makt om jag själv måste titta på skiten) och en av ungarna satte sig bredvid mig och tyckte tydligen att det var en nödvändighet att lukta i min armhåla. ”Luktar det äckligt?” frågade jag, varpå hon svarar ”Nä, det doftar gott!”. Då vet vi att min deodorant fungerar som den ska. Ett annat barn tillbringade hela dagen med att pyssla grejer till mig, vilka han sen tog tillbaka lite sådär ”subtilt”. Jag har ingen en bra plats för en korg gjord av papper och ett utklippt hjärta så det var kanske lika bra.

När jag slutade för dagen var jag redo för helg. Jag handlade mat, köpte en flaska vin (jag ville nästan kyssa killen bakom kassan på systemet när han frågade efter mitt leg – bara 13 år över åldersgränsen) och åkte hem för att vänta in en kompis. Vi lagade en god pastarätt, tömde en flaska vitt, pratade om livet, åt mörk choklad och såg en actionfilm. Den perfekta fredagskvällen. Det här att slippa pendla är någonting som jag uppskattar så himla mycket nu när jag för första gången på 8 år (6 om man ska räkna med extrajobb under studietiden) jobbar i Malmö. I stället för att vara fast på Köpenhamns flygplats en fredag klockan halv sju tillsammans med 300 andra resenärer som alla ska tryckas in i ett tågset, så tar det mig mellan 10 och 20 minuter att komma hem. Jag har tid att handla mat, träna, tvätta, laga mat, diska, se en film, lägga mig innan klockan elva och sova 8 timmar. Såklart blir det aldrig riktigt så men huvudsaken är att jag kan.

Nu ska jag fortsätta vika min tvätt och se klart på en dokumentär. Sedan ska jag ringa Louise och locka med henne på en fikastund. Ett nytt kafé har öppnat i Malmö och jag är så sugen på att gå dit.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen