Vacation

En svensktalande Niçois

Idag hänger jag i Nice. Fötterna och kroppen behöver vila efter gårdagens dagslånga utflykt. Jag fick skjuts av det kanadensiska paret – som bott några dagar i det andra rummet i det B&B jag bor på – med en Uber ner till centrum. Bussarna strejkar idag (åter igen, Frankrike i ett nötskal) så det finns ingen kollektivtrafik what so ever. Lagom kul såhär i värmen. 

_20160628_134123

 

_20160628_134219Nu har jag precis ätit lunch på ett mysigt ställe en bit ovanför Promenade des Anglais. Jag sökte mig bort från turiststråken och hittade en liten restaurang som serverar allt ekologisk, och som ägs av en riktigt trevlig fransk dam. Bredvid mig satt en äldre man som kommenterade min H&M-påse. När jag nämner att jag är svensk så visar det sig att han pratar svenska. Tyvärr med en väldigt stark brytning, så jag förstod typ 20% av allt han sa. Jag försökte övergå till franska men det funkade inte. Till slut körde jag med ”skratta och le”-tricket. Funkar typ varje gång. Fast han skojade sen om att jag var gammal och borde kolla hörseln. Det är säkert sant det med.

När jag druckit upp mitt kaffe ska jag promenera bort till stranden och ta ett dopp. Jag tänkte hänga där ett par timmar och sen spendera resten av eftermiddagen vid poolen på hotellet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.