Travels,  Vacation,  Vietnam

First day on Phu Quoc Island

Jag har så mycket från resan att skriva om så jag nästan känner mig bloggstressad. What a way to start off the new year, huh? Jag tänkte i alla fall bryta av detta Hanoi-flöde med lite härliga bilder från första dagen på Phu Quoc. Det var alltså dagen före julafton och vi vaknade till sol och 30 grader.

Efter frukosten promenerade vi bort till den lite finare stranden där vi befann oss. Vi bodde på nordvästra sidan av ön. Syrran var där bara några veckor tidigare med sin kompis som hälsade på så hon hade lite koll på området. Det var ingen typisk palmträd-strand men verkligen en fin sådan. Tydligen är strandområdet på mittersta delen av öns västkust inte så fin då det är där alla charterhotell ligger. Eftersom att vi två inte är några charter-personer så föredrar vi det lite mer lokala och autentiska. Vi hade dock inte förväntat oss att TUI’s första charteravgång från Sverige skulle sammanfalla just under julhelgen. Vi var inte de enda svenskarna på stranden.

Vietnamesiskt iskaffe är amazeballz!

På den här strandrestaurangen drack jag den godaste ananas-smoothien jag någonsin smakat. Överlag är det ett måste att dricka färska juicer och smoothies på en sådan här resa.

Vid femtiden traskade vi tillbaka till vårt hotell och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi hade bestämt oss för att äta middag på nattmarknaden och efter det tvingade jag Julia att posera med en kokosnöt fylld med smarrig glass.

Efter det tyckte vi tydligen att en tequilashot var på sin plats så det fick det bli. Vi hamnade på en bar där de spelade typisk sådan musik som de älskar i detta landet: rå techno dunka-dunka. Även om jag älskar när musik framkallar panikångest hos mig, så bestämde vi oss för att kila vidare till beachbaren Rory’s.

Där var det minst sagt en speciell klientel. En kvinna i 40-års åldern stod och svajade fram och tillbaka med mobilen tryckt mot örat. Vi trodde först att hon pratade i telefon men insåg sen att hon nog lyssnade på musik. Ett gäng stod och dansade som om de befann sig på ett högstadiedisko. Underhållande om inte annat. Själv nattbadade jag i havet. Det är så himla underskattat!

En av syrrans vänner från Hanoi var också på Phu Quoc samtidigt som oss så vi tog honom under våra vingar.

Det hela avslutades med mojitos på en bar där eftersnacket dröjde till långt in på småtimmarna. Syrran och jag kom inte tillbaka till hotellet förrän klockan halv sex på morgonen. Vi var minst sagt sega på julafton, men YOLO.

Idag flyger jag tillbaka till Svealand och det är faktiskt en ganska bra dag att åka hem. Det har regnat hela eftermiddagen, jag känner att pms-en är på ingång och efter två veckor här är jag lite trött på dålig luft, påträngande försäljare och längtar till rutiner. Jag ser faktiskt fram emot att jobba nästa vecka.

0 kommentarer

  • Martina

    Skönt att känna så! Jag kom hem från San Fransisco dagen innan jul och känner mig fortfarande så galet nedstämd över att behöva lämna mitt absoluta favoritställe:( Tänk om det bara vore litelite enklare att kunna jobba i USA…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.