Weekend

En spontan AW och antibiotikakur

Att spontant möta upp en vän för att hänga i en bar och snacka skit med varsitt glas vin är nog bland det bästa jag vet. Det är oftast då det blir som trevligast. När det inte är så uppstyrt. Precis det inledde jag min helg med när förslaget att ses för en fredags-AW tillsammans med min kompis Jonah lades fram. Jag har lärt känna flera härliga människor det senaste året vilket är så himla kul och jag älskar att höra om alla spännande livshistorier. Det blev många samtal och högt och lågt. Ju äldre jag blir desto mindre orkar jag bibehålla ytliga relationer där samtalsämnena inte har något djup. Vi gick till ett nytt ställe som öppnade för en vecka sedan här i Malmö, som heter ”V” , kort och gott. Vi delade på en liten rätt och jag beställde in en rykande drink som serverades i en kruka. Den som följer mig på Instagram har kanske sett videon jag la upp där. Det är alltså torr is som de häller på med hett vatten. Drinken var kanske inte den godaste jag druckit men i det här fallet är det lite som att köpa lunch på Printemps takterass i Paris – man betalar för upplevelsen. Det var hur som haver ett riktigt schysst ställe. Dit kommer jag definitivt gå fler gånger!

Igår träffade jag mamma på stan men började må illa och fick ont i magen när vi satt och fikade. Jag lämnade prover för ett tag sedan och det visade sig att jag hade en bakterie i magen (Helicobakter pylori) som lett till ökade besvär med magkatarr och kanske även en mild variant av magsår, så jag går på en antibiotikakur i en vecka. Antagligen var det just det som fick mig att må dåligt och nu är allt i kroppen lite instabilt men förhoppningsvis försvinner bakterierna snart.

En väldigt bloggig bild precis innan jag började må dåligt och mamma informerade fyra personer på kaféet att jag ”var dålig i magen”. Ibland är sharing not caring. Jag orkade för övrigt inte äta chokladbollen så den ligger och väntar på mig i kylen.

Förutom fredagkvällen har min helg mest bestått av vila och egentid, men det var nog lika bra för i morgon ska jag jobba extra. Jag hoppar in för att vikariera som lärare på skolan jag jobbade på förra läsåret och jag ser faktiskt fram emot det. Det är de söta små ettorna som jag ska ha. Så länge ingen unge nyser eller hostar på mig kommer det nog bli en rolig dag. Nu ska jag klä på mig och gå en promenad hem till min kusin. De behöver hjälp med att hämta dottern på dagis på tisdag så jag kombinerar promenaden med att hämta upp nycklar.

Hur har din helg varit förresten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.