Vardagslyx

En fika med mamma för någon vecka sedan

IMG_2272

Jag måste säga att den den här nya serien (The Fall) jag tittar på får mig att önska att det var lagligt att bära pepparspray i Sverige. Fy vad obehagligt det är att se våld mot kvinnor, även fast jag vet att det är fiktion. Det är så satans bra gjort allting så igår när jag tittade på det var jag tvungen att gå upp och dubbelkolla att dörren var låst.

Så var det måndag igen va? Härligt! Idag kommer jag vara inne hela dagen och jobba men såhär såg det ut för någon vecka sedan när mamma bjöd mig på fika. Vi stötte på en otrevlig översittarsnubbe på Slottsträdgårdens kafé. Mamma skulle kolla på ett bakverk som låg bakom en disk mitt i kön och så kläcker en bitter man bakom i kön ur sig ”öh! jag ståååår här så du behöver inte tränga dig!”. Vi ba’ ”Mm, och vi står i kassan redan så du kan ju vara trevlig först och agera utefter svaret du får, asshole”. Nej det sa vi inte, men jag önskar att jag hade gjort det. Jag tror att han skämdes när han insåg att vi faktiskt stod FÖRE honom. Sedan, av en slump, hamnade vi vid samma bord som honom och hans fru, haha. Sa inte ett ord till varandra. Vi bor ju trots allt i Sverige. Don’t talk to strangers peeps.

Det var i alla fall en mysig dag med mamma. Vi har våra duster och hon kan vara så himla tjatig, men hon är i alla fall kärleksfull och finns alltid där när livet känns tufft. Jag börjar inse nu att mina föräldrar är som de är och att jag inte behöver lägga så mycket värde i det jag inte kan förlika mig med, eller tvärtom för den delen. Mitt liv, mina val.

IMG_2256

Den här cupcaken ser godare ut än den var. Det känns som att alla caféer som blir överhypade förlorar sin charm? 

IMG_2269Så grönt <3

IMG_2273”Du ser stroppig ut när du sitter så”. Min mamma må vara en hönsmamma men hon är inte den som klappar medhårs. Jag ville inte lyssna på de anklagelserna utan la ut den här ändå bara för att det ser ut som att en person växer ut ur mitt huvud. Ser ni?

IMG_2282IMG_2293Malmö är ändå ganska fint. Dessa bilder visar kanalen vid Malmö Central.

IMG_2281Varför är det så kul att fota sina fötter? Det måste ju vara det tråkigaste jäkla motivet ever. Fast mina skor är i alla fall fina. Från GAP! Kuliss: Texter på olika språk intill Malmö Live.

0 kommentarer

  • Frida

    The Fall alltså. En av de bästa serierna jag sett. Har dessutom kikat alla avsnitt två gånger om, woops. Gilian Anderson är magi!

  • christinestories

    Jo fast nu i tredje säsongen tycker jag att det är lite segt. Gillar regin och framförallt fotot, men det är så orealistiskt ibland så jag blir full i skratt. Som att en häktad seriemördare skulle ligga obevakad i samma sjukhussal som ett av hans offer? Utan personal? Och sedan dottern som helt plötsligt blivit betydligt äldre på ett par dagar..?? Sådant irriterar jag mig på, haha! Fattar inte heller varför de fortsätter på en mordhistoria som redan är över. Vore ju bättre att starta på någonting nytt. Men annars en bra serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.