Nice

Nice in its own category

IMG_1389 IMG_1390 IMG_1386IMG_1383 (1)

En av mina vänner ska åka på en weekend till Nice om en vecka så hon skrev till mig för att få lite tips om stan. Jag fick med ens en plötslig längtan till den staden. Hon ska åka dit ensam och det är verkligen en perfekt stad att åka till på egen hand och utan sällskap. Jag blir nästan lite avundsjuk, trots att jag var där för en dryg månad sedan, men då hade jag inte mer än ett dygn i stan innan jag åkte vidare. Dessutom var det regnigt och kyligt när jag var där i slutet på april. Nu är det säkerligen varmare (vågar inte googla det!) och just juni är en så bra månad för att åka dit eftersom att det är perioden innan stan blir överbefolkad av turister från alla håll och kanter.

De här bilderna tog jag när jag var på väg från mitt hotell för att möta upp med Lindas två trevliga bröllopsgäster Erika och Niklas. Tre av bilderna är från Place Masséna och en är fotad på en gata i Vieille Nice. När jag anlände till stan omkring lunchtid så regnade det och sedan låg tunga, mörka moln över himlen hela eftermiddagen. På kvällen, innan solen gick ner, trängde solen sig förbi molnen och ljuset var helt magiskt. Jag älskar att fotografera i sådant ljus, även fast det kanske blir lite överexponerat.

Förresten så har jag lagt in alla inlägg från Nice i en egen kategori. Det har tidigare legat under ”Places in France” (endast ”FRANCE” i menyn) men jag tyckte att det förtjänade en egen kategori. Jag har även lagt den i menyn under ”Travels”. Så ni hittar alla tips och artiklar där inne.

Nu ska jag surpla i mig soppan som jag just lagat och fortsätta titta på The Fall. Så sjukt obehagligt spännande, och bra.

Tjingeling!

0 kommentarer

  • Sandra

    Kan rekommendera att ta bussen från hamnen till Monaco (ca.halvtimmes bussfärd med världens finaste vyer på vägen), kostar bara 3 euro tur och retur! Även fast Monaco är väldigt litet och det inte finns så mycket att göra där är det trots allt en häftig upplevelse att se ”landet”:)

  • christinestories

    Èze har jag varit i. Riktigt mysigt ställe! Jag tipsade henne om det men hon hade inte så mycket tid. Monaco är kul att se om man har några fler dagar. Tycker att många som åker på semester gör misstaget att klämma in alldeles för mycket på kort tid. Då blir det inte så mycket semester av det 😉 Men tack för tips! Jag har faktiskt skrivit om båda platserna tidigare. Jag får kanske göra en Nice-guide framöver 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.