My Sweden

What makes Sweden beautiful

IMG_2239 IMG_2242 IMG_2249 IMG_2251Sunset at Västra Hamnen in Malmö at four stages. Pure and utter beauty if you ask me.

Jag glömmer bort tid och rum med detta ljuset. När klockan är halv nio på kvällen och solen fortfarande är långt över horisonten så känns det som att det i stället är sen eftermiddag. Det var inte alls likadant i Sydafrikas i somras (alltså nu snackar vi sydafrikansk sommar = svensk vinter) för där går solen ner tidigare än den gör här under samma säsong. Vilket såklart är ganska självklart eftersom att det är unikt för norra delen av jordklotet. När jag berättade för mina vänner och bekanta där nere om att solen aldrig går ner under en månad i norra delarna av Sverige så kan de knappt ens förstå.

För övrigt så har jag insett att jag är en ganska bra ”Sweden Promoter” när jag befinner mig utanför de svenska gränserna. Jag förvandlas till en patriot som till varje pris måste sätta mitt hemland på piedestal och lyfta fram alla positiva saker med Sverige. Varför köttbullar med brunsås är så gott, påpeka att Zlatan kommer från min stad (jag lovar och svär att jag stötte på folk där nere som inte kände till Zlatan, hur är det möjligt?!) och sälja in vår liberala livsstil (alla utanför Sverige tror ju typ att vi går runt nakna på gatan, haha).

På tal om att inte riktigt ha koll på tiden så har jag glömt äta middag. Det blir så när det känns som att kvällen fortfarande är ung. Jag klagar däremot inte alls på de långa dagarna för jag älskar detta och tar in så mycket som möjligt i mitt mentala minne för att plocka fram sedan i höst när himlen är bäcksvart redan klockan fem på eftermiddagen. Ni vet den där lilla detaljen som man INTE berättar för icke-svenskar.

//At this time of year, the sun sets late in Sweden. Here in Malmö, which is the southern part of the country, sunset is right now just before 10pm. In a few weeks it will be even later, before it turns around and goes the opposite way. Darker, that is. So I’m enjoying these long days and brightness that we are spoiled with for a couple of months a year. I’ve realised that I’m actually a pretty good Sweden Promoter, and always put my patriotism on every time I travel abroad. We got a rep to protect. Letting people know that meatballs are the bomb, that Zlatan is actually from my hometown and trying to highlight our liberal lifestyle (No, Swedes do not walk around the streets naked – it’s just an urban legend. Sorry!).

These long nights also get my system out of balance, thinking that it’s actually earlier than it is. It’s now almost 9pm, sun is still up and I haven’t eaten dinner yet. So I need to put some food together now. Btw, tomorrow is our national holiday in Sweden. What we celebrate? I’m not sure, but it’s nice to get a public holiday in June.

0 kommentarer

  • Sara

    Köttbullar och brunsås är ju bland det godaste som finns i synnerhet med potatismos <3 Ja, den svenska sommarens ljus är ju helt otroligt – får verkligen spara den i minnesbanken till höst/vintern! 😊

  • teruko

    Så här pass långt norrut är dagen just nu närmast oändlig vad ljuset beträffar. Det är märkligt att bländas av strålande solsken klocka tio på kvällen! Liiite svårt att sova är möjligen en nackdel, men mest är det härligt!

  • Ida B

    Hej! Jag har läst din blogg länge nu och såg precis att Isabella Löwengrip behövde anställa någon med franskakunskaper, så då tänkte jag såklart på dig! Hon har skrivit om det i sitt senaste inlägg på bloggen (”Löwengrip invest” heter inlägget). Har ingen aning om det ens är ett jobb du skulle kunna tänka dig men tänkte att jag ju åtminstone kan tipsa dig! 😊 Kram, och tack för en jätterolig och intressant blogg!

  • christinestories

    Hej Ida! Kul att du skriver. Jag känner ju igen dig 😊 Tack för tipset! Kul att höra att du tycker det! Kram och trevlig helg

  • christinestories

    Ja det är märkligt! Men också ganska härligt. Gäller att njuta av det för snart går vi mot mörkare tider igen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.