C'est la vie

En alldeles speciell sommar

Den här sommaren blev troligtvis inte riktigt som någon hade tänkt sig. För min del har det åtminstone varit så. Jag känner en ödmjukhet inför att livet inte alltid blir som jag har tänkt mig, samtidigt som jag varit frustrerad över just samma insikt. Många roligheter har i stället förvandlats till oroligheter. Bröllop har ställts in, ängslan och rädslan har skapat sprickor i relationer (och nationer), längtan efter en natt på ett dansgolv till 80-talshits har aldrig varit så stor och ovissheten gör att ingen riktigt vågar göra verklighet av sina drömmar. På samma gång tycker jag inte att jag har rätt att klaga. I det stora hela har vi det ganska bra här i Sverige. De flesta friska människor mellan 0 och 65 har inte behövt ändra på sina livsvanor avsevärt, förutom det där att hålla avstånd, jobba hemifrån, inte kunna besöka gamla farmor på ålderdomshemmet och tvätta händerna i likhet med en person med OCD. Många är såklart arbetslösa och vårdpersonal har kämpat hårdare än den gjort sedan spanska sjukan härjade i slutet på 1910-talet (fast det är ingen idag som har något minne av det i och för sig).

Sommaren 2020 fick bli den som ”bara var”. Då dagarna togs som de kom. Då människor i de rika länderna förhoppningsvis fick sig en tankeställare och sina prioriteringar omprövade. Så har det varit för mig. Jag har tillbringat mycket tid i mitt hem och mycket tid för mig själv. Det går an det med, har jag märkt. Sedan har jag såklart umgåtts med andra också som vänner och familj. Både nya och gamla bekantskaper har berikat vardagar såväl som helger. Jag har aldrig varit så långtifrån en badkruka som den här sommaren och jag vill inte ens veta hur mycket pengar som spenderats på Magnum Salted Caramel & Glazed Almonds. Det har ”carpats” mycket och väl med andra ord.

Dessutom har jag insett hur fint det är här i mitt landskap, både i städerna och på landsbygden, vilket resulterat i utflykter runt omkring i Skåne. Nej nu ljuger jag lite grann för jag har nästan uteslutande rört mig omkring i västra och nordöstra delen av Skåne, resterande områden har jag redan utforskat tidigare. En annan sak jag kommit till insikt om är hur mycket jag älskar att bo på den sidan av Sverige där man får se solen gå ner över havet. Det ger sådant lugn varje gång och lugn är just det som jag behöver nu.

Fler bilder från sommaren kommer så småningom. Håll ut!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.