Weekend

Druvkvalitet och Melodifestival-tvång

Igår träffade jag en kompis jag inte träffat på länge för ett glas vin i Moriskans Bistrobar. När dessutom ett gott glas Sauvignon Blanc inte kostar mer än vad ett dyrt glas Chablis skulle kostat i Paris så känner jag mig hoppfull. Tiderna har förändrats. Förr kom Husets vita från en dunk med billigt importerat tyskt vin medan de nuförtiden faktiskt serverar hyfsade druvor till hyfsade priset. Eller har jag bara blivit äldre med högre krav på kvalitet? De senaste åren har jag nog inte beställt husets vin en enda gång utan att fråga vad det är som de serverar. Hursomhelst så satt vi där i den folktomma baren i 1,5 timme medan vi pratade om lite allt möjligt.

När vi skiljdes åt tog jag bussen hem till mamma där syrran väntade. Efter middagen utsattes vi för Mello-tortyr, eftersom att mamma sett fram emot Melodifestivalen i flera månader. Själv tittar jag endast på det vid vapenhot, eller för mammas skull då. Det är som att det blir värre och värre för varje år med den ena dåliga låten efter den andra. Jag och min syster roade oss i stället med att ta selfies i sann Millennials spirit – duck face och fredstecken. 

Nu måste jag fortsätta plugga här. Bloggen är tyvärr inte superrolig just nu men jag måste prioritera skoluppgiften som ska vara inlämnad i morgon. Ha en fin söndag mina vänner!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.