Copenhagen

Eating out in Copenhagen – Madklubben

 

 

I lördags åkte jag över till Köpenhamn och mötte upp ett gäng härliga tjejer för middag och drinkar. Min franska vän Rosalie var i stan tillsammans med några kompisar. Vi hamnade på Madklubben som ligger på Vesterbrogade, ett stenkast från Hovedbanegården (Köpenhamns centralstation). Ett hippt ställe med stora lokaler och en riktigt skön atmosfär. De har en ganska sparsam meny, men riktigt god mat av bra kvalitet. 

 

Jag har hört att det ska vara dyrt att gå ut och äta i Köpenhamn, men måste säga att jag hittills fått intrycket att det faktiskt är ganska humana priser. Kanske blir jag förblindad av den danska kronan, men jag tycker ändå att 185 DKK är helt ok för en huvudrätt och ett glas Chablis (som är lite dyrare än till exempel Riesling eller Chardonnay). Det blir omkring 230 svenska kronor, vilket det skulle kostat i Malmö, om inte mer.

 

Jag ser fram att utforska mer av Köpenhamns restaurangutbud framöver. Om ni har några tips tar jag gärna emot dem!

 

 
0

0 kommentarer

  • Jenny

    Jag ÄLSKAR att prova nya restauranger, ett av mina favoritintressen. I Stockholm har jag ju min Middagsklubb där vi gör just det, och här i Öret har jag snart betat av de restauranger jag listade när jag flyttade hit. Jag tycker inte heller att det var dyrt!

  • Christine&Paris

    Ja just det, har läst på bloggen om det. Vad mysigt det låter! Hur är restaurangutbudet där förresten? Jag tänker att det är bättre kvalitet på maten på krogar i mindre städer-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.