Vardagslyx

Det (o)hälsosamma livet

 

Igår träffade jag som sagt en vän för afterwork och middag. Hon föreslog att vi skulle gå till vårt stammisställe, och jag är inte den som är den. Jag menar, vem säger nej till riktigt gott franskt vin och utsökta ostar? Det är skönt med vänner som är lite som jag. Tar livet med en klackspark och njuter medan det varar. Man vet ju aldrig vad som händer i morgon!

 

Vi skojade lite om att hon ska flytta tillbaka till Stockholm från Köpenhamn och att alla är så hurtiga där. Finns det någon i Stockholm som äter socker ens? Det känns som att alla går en kollektiv hälsodiet fem dagar i veckan för att sedan inta hela veckans kalorier när de dricker sig packade på Sturecompaniet fredag och lördag kväll, eller trycker i sig en hel påse Sour Cream & Onion-chips framför Let’s Dance (eller vad man nu kollar på?).

 

”Alla verkar ju gå upp kvart i sex varje morgon för att köra ett tvåtimmars gympass. Jag kan ju inte göra det när jag dricker vin fram till klockan halv ett på natten!”, sa Sofia med gäll röst medan hon sippade på ett glas Chablis. Min kompis Linda reagerar underfär likadant när hon pratar om hälsohetsen i Stockholm. Hon fick gömma sin påse med lösgodis från sina kollegor för annars fick hon anklagande blickar från dem. Att ha socker i kaffet är tydligen likvärdigt med att gå på heroin (enligt Linda). Jag tar gärna lite extra socker i mitt kaffe, bara för att provocera.

 

Apropå onyttigheter så är det ju helg nu. Jag ska handla med lite gott hem idag så att jag kan göra en nyttig frukost i morgon. Jag gör lite tvärtom jag. Äter onyttigt hela veckan och lever på selleri- och broccolismoothies under helgen. SKOJAR BARA. Jag ska köpa glass från Picard tänkte jag. Så himla gott.

 

Helgens planer är inte så många. Tänkte ta igen lite förlorad kvalitetstid med vänner och passa på att göra allt jag skjutit upp sedan länge. På söndag är det dans igen. Jag har längtat hela veckan! Det är nästan så jag vill att helgen ska gå fort, hehe.

 

0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.