South Africa

Coffee Bay, South Africa

DSC_1794 IMG_8415

För er som är nyanlända läsare av den här bloggen kanske inte Sydafrika och Kapstaden får några klockor att ringa, men där befann jag mig under fem månader från november till april. De som däremot hängt med ett tag minns kanske den roadtrip som jag var iväg på med några vänner i december. Vi körde från Kapstaden till Durban och stannade på några platser i Sydafrika under vägens gång.

Ett av resmålen var Coffee Bay, ett riktigt surfarparadis som jag har skrivit lite om tidigare: → Early morning in Coffee Bay
Jag önskar att jag hade fått mer tid där för det var min favorit av alla platser vi besökte. Jag skulle verkligen vilja åka tillbaka en dag och stanna kvar några fler dagar. Vi hade bara 1,5 dag tyvärr innan vi körde vidare. Jag tänkte i alla fall dela med mig av några bilder från Coffee Bay. Den lilla staden ligger på Wild Coast, mellan East London och Durban. 

 

DSC_1776 IMG_8417 IMG_8420 IMG_8413

Vi bodde i den delen av Coffee Bay där de flesta backpacker-ställen låg, och hade bokat allting på resan alldeles för sent så vi fick bara plats på de sunkigaste boendena. Så det vi bodde på var ganska äckligt, men hade ändå sin charm på sätt och vis. Själva området var väldigt enkelt. Det fanns ett kafé och en liten ”mataffär”. Det var som att gå och handla på det olden days. En man stod bakom en disk med stängel för (rånrisken i Sydafrika är ganska hög) och så fick man säga vad man ville köpa. Runt omkring låg urinvånarnas små hus och så kallade ”huts”. Runda hus gjorda på lera och halm. På gatorna gick getter och kossor fritt.

 

IMG_8480 IMG_8490IMG_8495 IMG_8492 IMG_8502 IMG_8503

Stranden låg en kvarts promenad från där vi bodde och vi fick gå genom en skogsdunge för att komma dit. Det var så himla vackert allting. Ja ni ser ju själva. Området är även mer frodigt och rikt på exotiska växter så även om Sydafrika inte direkt bjuder på regnskogar så fick jag ändå lite av en djungelkänsla i Coffee Bay jämfört med Western Cape.

 

IMG_8423 IMG_8426IMG_8421IMG_20161220_125428

Det är klart att man måste dricka kaffe i Coffee Bay. Bilden ovan tog jag på det omåttligt populära Coffee Shack – där vill jag bo nästa gång! Om ni tittar noga på bilden så avslöjar den att vi befann oss där omkring juletider. Jag har dock aldrig känt mig så långt ifrån jul som jag gjorde detta året. Fast så blir det när man firar julafton i en solstol.

Om man har en lite större budget och inte vill bo på hostel, så finns det några guest houses och hotell i området. Ocean View Hotel ska tydligen vara riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.