Paris

Château de Versailles


Framför slottsgården


Grindarna

Ni kanske känner precis som jag att det blivit alldeles för lite Paris och Frankrike i den här Pris-bloggen. Vill ni ha lite mer sådant kanske?
Nu när jag är i Sverige så kretsar ju hela min vardag kring mitt liv här, men självklart kan jag fortfarande skriva om Paris och ge tips t ex 🙂

Måndagen veckan innan jag åkte till Sverige var jag och C på Versailles. Det var en röd dag så slottet var tyvärr stängt, men jag ska åka tillbaka dit efter sommaren igen. När vi var där var det väldigt varmt och väldigt mycket turister. Åker man dit i september t ex så är det nog lugnare men ändå fortfarande lagom varmt så det ska jag försöka göra. Det är så otroligt vackert!
Se bara på bilderna så förstår ni varför jag blev totalförälskad.


Slottet, eller en liten liten del av det.


Har man inte sett det i verkligheten så kan man knappt föreställa sig hur jäkla stort och magnifikt det är. Detta är inte allt utan det sträcker sig lika långt på höger och vänster sida också. Fantastiskt!


Labyrintträdgård


Slottsgården


Det finns ett café bland labyrinten där vi tog en lunch med bord som stod bland träden, så otroligt mysigt


Denna vackra dungen får ju att vilja bosätta sig där varje solig dag och leka prinsessa i en film. Typ.


Det var så fint och fridfullt så vi la oss där och mös i någon timme eller två. Sjukt härligt.

För att ta er till Versaille åker ni med RER C mot Versailles Rive Gauche – Château de Versailles(bäst är att åka från t ex St Michel eller Invalides, åker ni från Porte Maillot måste ni byta tåg i Champs de Mars), det är ändstationen. Därefter går ni vänster längs stationen tills ni kommer till en korsning, därefter korsar vänster längs en allé och så ser ni slottet framför er.
Bäst är att åka dit i slutet av sommaren när det inte är för varmt, eller en mulen lite svalare dag. För det är väldigt öppet och man får gå mycket. Inte så kul med gassande sol!

Versailles är föresten en liten by. Där finns till och med en Starbuck’s, haha! 😉

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.