C'est la vie

Brunch i Malmö: Pappas Flickor

IMG_6069IMG_6067 IMG_6071 IMG_6066 IMG_6073 IMG_6072
I söndags var jag som sagt och åt brunch tillsammans med min vän Madde på Pappas Flickor. Jag har besökt detta café en gång tidigare på en söndag och när jag då fick syn på den lockande brunchbuffén så blev jag nyfiken att prova. En av anledningarna till att jag gillar det här caféet är för att personerna som drivet det är så himla gulliga och trevliga. De har alltid ett leende på läpparna och gör det där lilla extra för att deras kunder ska komma tillbaka. Det är ett stort plus. Vid vackert väder kan man sitta ute i sköna loungesoffor, och inomhus är det inrett i en mysig gammaldags stil med ljusa lokaler och härliga färgklickar i detaljerna.

Maten då? Allting är omsorgsfullt hemlagat och av god kvalitet. Buffén är omfattande och varierad. Det finns någonting för alla smaker, vare sig du gillar kall eller varm mat, kött eller vegetariskt. Jag tyckte inte att äggröran var någon höjdare och baconen var väldigt speciell. Väldigt tjocka skivor och såg mer ut som sidfläsk. Det kokta ägget var även lite överkokt, sådär så att äggulan blivit lite grönt. Det med det kokta ägget kan ju vara en engångsföreteelse såklart och så är jag väldigt kräsen när det kommer till just bacon och äggröra. Utöver det så var jag väldigt nöjd. Massor med pålägg, en SUPERGOD pastasallad som jag verkligen kan rekommendera, hummus, färsk frukt, små bakverk och helt fantastiskt utsökta pannkakor. Brunchen kostar 175 kronor, och i den ingår bryggkaffe och juicer. Önskar du äta någonting annat så finns det även pajer, mackor och sallader. Ja, och så bakverk då såklart.

Du hittar Pappas Flickor i Rörsjöstaden, en kort promenad från Amiralsgatan. Adress: Kungsgatan 18

//Pictures from the other day when I had brunch at the cafe Pappas Flickor here in Malmö. This coffee shop invites you to home made pastries, good coffee and an adorable staff who do their best to make sure you’re having a great coffee experience. Not to mention the cosy environment that the area have to offer. You can find the cafe on Kungsgatan 18 here in Malmö. 

0 kommentarer

  • ISA

    pappas flickor.. haha, låter lite snuskigt på nått vis 😉 men gud så mysigt det ser ut! jag gillar verkligen ställen man kan sitta i fönstret sådär. Har en hangup på det, så mysigt! Inser nu att jag aldrig varit i Malmö heller! det är ju illa, får nog ta en tur dit nån gång i framtiden 😉

  • christinestories

    Haha 😉 Ja men det tycker jag att du ska! Du kan ju åka ner i slutet på september när här fortfarande är sensommarväder och Stockholm bjuder på 12 grader och regn 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.