Paris Tips

Bois de Boulogne

Bois de Boulogne är en stor skog i västra delen av Paris. Precis där jag bor ligger en riktigt mysig del av den med en fin konstsjö och en vandringsstig runt hela sjön. Mitt i ligger en liten ö.
När det är fint väder så är det helt underbart att bara promenera runt. Kanske ta med lite picknick och ligga i gräset, eller hyra en båt och ro runt som om ni vore ute på landet på en stor sjö utan minsta trafik.

Om ni är trötta på trafiken och inte känner för att trängas bland tusentals turister i Jardin du Luxembourg, så är detta en perfekt plats att ladda om. Här hittar ni mest Parisare. Därifrån är det heller inte långt till Place Victor Hugo och Trocadéro.

Vill ni ta er dit så är bästa sättet att ta metron till Porte Dauphine(linje 2). Där tar ni in på Route de Suresnes och går hela vägen fram, tills ni kommer till sjön.


På ön ligger en väldigt mysig restaurang, där kan man äta brunch eller middag t ex. Ganska dyrt dock men maten är god och inredningen är otroligt vacker. Och bakom huset kan man jaga vilda påfåglar 🙂


För att komma över till ön och restaurangen så kan man antingen ta flodbåt, som kostar 1,50 euro per person…


Eller hyra en roddbåt. De kostar 10 euro per timme har jag för mig


På ön hitta man även ett vackert lusthus. Det var stängt sist jag var där men några hade trotsat avspärrningarna och satt och solade. Såg riktigt mysigt ut faktiskt!

Är inte detta trädet helt underbart? Hade jag varit 10 år så hade det varit mitt favoritklätterträd! Fast franska barn klättrar kanske inte i träd? Jag har då aldrig sett en unge här hänga i trädkronorna. Med deras små söta kappor och strukna skjortor går det nog inte. Men när jag var liten hade jag och min kusin ett träd på landet som vi brukade klättra i. Där var vi ekorrar och det var vårt hem från morgon till kväll. Våra föräldrar fick knappt in oss på kvällarna. Vi lekte där tills myggorna nästan sugit ut allt vårt blod.
Tänk så roligt man hade när man var liten?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.