Weekend

Blommor, Aperol Spritz, scones och vänskap

Nu är många av mina vänner bortresta på semester. Jag har kommit till insikt att i Sverige tar alla barnfamiljerna semester från Midsommar medan den yngre generationen väntar tills mitten eller slutet av juli. Medan min kompis Julia vandrar på de norrländska fjällen och min andra kompis Anneli dricker och äter sig genom den franska atlantkusten, så har jag fått förtroendet att vara tillförordnad blomvattnare åt de båda. Den ena har inte känt mig så pass länge för att veta bättre, men jag undrar vad Julia tänkte när hon gav mig det ansvaret. Jag kan ju knappt hålla mina egna växter vid liv. Idag började jag dagen med att lämna av ett papper på en myndighet och sedan gjorde jag vattningsrundan. Mamma kan det där med blommor och växter (jag fick hennes bristande organisationsförmåga, men inte de gröna fingrarna) så jag försöker upprepa hennes visdomsord i huvudet medan jag låtsas som att jag vet vad jag gör. Förutom en stickling som såg lite ledsen ut så verkar de i alla fall överleva i min vård.

När jag hade avklarat vattningsuppdraget mötte jag upp med syrran och så cyklade vi ut till Scaniabadet där vi solade och badade i ett par timmar. Nu sitter jag på bibliotekskaféets uteservering och hade tänkt skriva så fingrarna glöder. Vi får se hur det går.

Här är några bilder från en annan fredag när jag, Anneli och Cecilia först drack Aperol Spritz på Kasai in the sky, följt av spontant bakkalas hemma hos Anneli. Hon slängde ihop både scones och chokladbollar åt oss som vi åt på hennes balkong. Alltså det finns inte mycket i matväg som inte den kvinnan kan göra. Där satt vi sen och snicksnackade om både ytliga och djupa ämnen tills solen hade gått ner. Jag är så glad för att jag öppnat upp för så många nya vänskaper och bekantskaper. Utan det modet hade jag aldrig lärt känna alla dessa underbara människor som kommit in i mitt liv de senaste åren. Nu måste jag bara jobba på den där tilliten och våga sänka kraven på mig själv också. Men det kommer väl.

När jag hade avklarat vattningsuppdraget mötte jag upp med syrran och så cyklade vi ut till Scaniabadet där vi solade och badade i ett par timmar. Nu sitter jag på bibliotekskaféets uteservering och hade tänkt skriva så fingrarna glöder. Vi får se hur det går. Ikväll blir det antingen utomhusbio eller någonting drickbart på en lämplig uteservering. Om det är någonting jag saknar med att bo utomlands nu så är det att kunna gå ut och dricka två drinkar utan att notan hamnar på 250 kronor…

”Oooh vad fint! Jag måste ta en bild”, ”Jag med!”… ”JAG OCKSÅ!”. Dagens samhälle.

Resultatet:

Två av tre delar nyfunna, smarta, coola och roliga tjejkompisar <3 Den tredje i vår lilla tjejliga var ute på äventyr.


Nu ska jag ta en påtår kaffe och återgå till att skriva på viktiga saker.

Ha en alldeles lööövly fredag kära du som läst hela vägen ner till. Bisous!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.