Weekend

Berg- och dalbana

 

Min dag blev inte riktigt som jag hade tänkt och kvällens planer gick i stöpet, samtidigt som jag lyckades bli ovän med en familjemedlem över en struntsak. Så mitt humör gick från (nästan) toppen till botten. Men jag tänkte att, antingen sitter jag hemma och deppar hela dagen eller så gör jag någonting åt det. Så jag påminde mig själv om att jag har en fin tröja på mig (ska berätta om den sen!) och rött läppstift, och sedan begav jag mig till ett kafé med datorn. Här har jag suttit i en timme med en kaffe och chokladboll. Fick ett sms av den där jag blev ovän med och så var det inga sura miner mer. Ibland krävs det bara att man inser att det inte finns någon anledning att bli arg. Dessutom är jag en känslomänniska som är livrädd för att förlora de jag älskar och tänker alltid ”tänk om något skulle hända”. Man ska aldrig skiljas åt som ovänner. Hursomhelst så är det faktiskt ganska fint när dagen kan gå från pepp till depp och tillbaka till pepp. Nu dör snart min dator och de stänger om tio minuter så jag ska bege mig alldeles strax. 

 

Det är ju fredag idag dessutom. Då ska man inte vara ledsen eller deppig. 

 

Förresten, tack Elsa för din kommentar på föregående inlägg. Det gör mig så glad att veta att bloggen uppskattas. Dessutom lyste det upp min dag lite. Hoppas att du får en underbar helg fina du <3

 

0

0 kommentarer

  • felicia

    Vilket mysigt café! Och på tal om det där att man aldrig ska skiljas som ovänner är så sant. Det säger alltid min pappa till mig, det är viktigt att tänka på , helt rätt! 😊

  • Linn

    Vad jag känner igen mig i dig ibland, eller rättare sagt rätt så ofta! Och det är så himla skönt att veta att det finns en till där ute (bland säkerligen flera hundra tusen – men det är ju inget folk gärna skyltar med direkt) som känner sig vilsen ibland, och undrar vilken riktning livet ska få gå i. Jag håller just nu på att vela om jag vill flytta tillbaka till London igen, sattsa på livet här hemma i Umeå där jag ju har min lägenhet och "trygghet", om jag helt enkelt bara behöver en weekend away utomlands för att samla ny energi, eller om jag ska flytta till Stockholm, Skåne… eller någonting helt annat? Vad vill jag? Vad TUSAN vill jag?! Åh, Pust. Du får mig iaf att känna mig mindre ensam med mina tankar när du berättar om dina moments av "vilsenhet", så utifall att du själv någon gång känner dig ensam i att inte alltid ha livet helt "figured out", well – här är en till periodvis vilsen själ, som stalkar SAS med jämna mellanrum, drömmer mig bort mer än nödvändigt, och som har svårt att anpassa mig tillbaka till det svenska samhället (och vädret!) efter en längre vistelse utomlands.. Du är inte ensam. Hoppas det kan få dig att känna dig mindre ensam. 😊

  • Christine&OtherSweetStories

    Hej Linn, och tack för att du delar med dig av dina tankar. Jag vet precis vad du menar. På varenda sida jag besöker poppar en google ad upp för SAS, Norwegian eller diverse resesajter bara för att google nu känner igen mitt sökbeteende 😉 Om du verkligen funderar på att flytta någonstans så skulle jag, om jag var du, söka efter ett nytt jobb på de platser du funderar över. Fila på ditt CV på de språk du behärskar (vet inte var du bott tidigare?), och uppdatera din Linkedin-profil (det är ofta där de rekryterar), sedan tittar du efter jobb som passar in på dina erfarenheter och kunskaper. Om någonting dyker upp ska du bara köra! Men jag kan verkligen förstå hur du menar. Jag har själv ofta svårt för att tänka mig att bo här resten av mitt liv, men vill samtidigt inte bara flytta när jag precis börjat vänja mig vid att bo i Sverige. Fast, vad är trygghet egentligen? En lägenhet med treglasade fönster? Ett välbetalt jobb? Ett samhälle som är så lagom så att man måste be om ursäkt om manb säger eller gör någonting som inte passar in i "normen"? Eller bara lyckan att känna sig bekväm i sitt liv? Vad synd att vi bor så långt ifrån varandra. Jag har en känsla av att vi har massor gemensamt 😉 Och ja, det är skönt att slippa känna sig ensam i sina tankar och i vilsenheten! Ta hand om dig och njut av helgen. Kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.