Bästa kvällspromenadstråken i Paris

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Att strosa runt i Paris efter mörkrets ingång är bland det mysigaste som finns. Just nu skulle jag inte haft någonting emot att tillbringa kvällen med att först sitta på en uteservering med ett glas Chablis för 6 euro glaset, följt av en promenad i mysiga kvarter eller längs med Seine. Det kan vara ett av de bästa sätten att avsluta en dag på. I Paris i alla fall.

Några tips på mysiga gator och platser för att uppleva the city of blinding lights

Längs med Seine – börja från Hôtel de Ville och jobba dig västerut bort mot Place de la Concorde. Om inte fötterna är för trött efter den promenaden så kan du fortsätta upp längs med avenue des Champs Elysées.
♥ Omkring Louvren – en plats som måste upplevas både på dagen och på kvällen. Om du är sugen på drinkar på en uteservering är Le Fumoir ett bra alternativ och en av mina favoriter i stan.
♥ Runt Trocadéro – går inte att få en bättre utsikt över Eiffeltornet. På Place du Trocadéro finns det dessutom flera mysiga brassier där man kan ta ett glas vin. Även om det är ett dyrare område så är vin alltid billigare i Paris än i Sverige.
Alla vackra broar – svårt att inte bli lite förälskad när man står på en bro i Paris med ett glittrande Eiffeltorn som utsikt. Vare sig man har någon att hångla med eller ej. 
Canal St Martin – även en bra spot för picknick och så finns det hur många barer som helst runtomkring. Prova även Hôtel du Nord för en god middag.
Montmartre – oldie but goldie. Utsikten från Sacre Coeur är svårslagen alla tider på dygnet, men på kvällen ser man hela staden glittra. Avsluta med en glass på Amorino nere vid Abbesses.

Tyvärr befinner jag mig inte i Paris just nu utan i min lite halvstökiga lägenhet och i stället för en vinkväll på ett av brasserierna på Place du Trocadéro så ska jag försöka komma på någonting att äta som kan lugna min stackars mage. Det var nog ingen bra idé att mata den med tre koppar kaffe och två kanelbullar.

//How about an evening stroll in Paris? These are some of my favourite spots for that:

Along the Seine, the area around the Louvre, Trocadéro where you’ll get a front row view of the Eiffel Tower, all the beautiful bridges where you either fall in love with Paris, life or all over again with your partner, Canal St Martin and last but not least: Montmartre.

Unfortunately, I’m not in Paris right now. Instead of havinga glass of wine at at brasserie I’m at home with a major stomach ache, trying to figure out what to eat for dinner. Hope you are having a great evening!

0 reaktioner på ”Bästa kvällspromenadstråken i Paris”

  1. Ida - På äventyr i Australien

    Dör så mysigt – har aldrig vart i Paris! Är verkligen svag för sådana där mysiga kvällspromenader!

  2. Håller med om att det finns mycket mysiga promenadstråk i Paris. Paris är liksom perfekta promenadstsden. Började längta lite efter Paris nu 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen