C'est la vie

Back on track

Hej alla måndagsälskare och måndagshatare! Vem är på semester och vem sitter på kontoret/balkongen/i sängen och jobbar? Sommarens väderjojo är åter igen i rullning. I helgen har det varit regn, sol, regn, sol, blåst, regn, sol… Förra veckans simtag i Öresund känns långt bort från den här veckans repertoar, men det bör kanske tilläggas att det trots allt är över 20 grader och att jag är en frusen badkruka. Det behövs några grader till både i luften och vattnet för att jag ska bli sugen på ett dopp, vilket inte gäller för alla i det här landet.

Solen lyser i alla fall mellan stackmolnen som flyter fram på himlen. Personligen tycker jag att det är ganska perfekt temperatur just nu. Varken för varmt eller för kallt. Jag dricker kaffe med fönstret öppet och lyssnar på bilarna utanför som gasar och bromsar. Min kusin kommer snart hit. Vi skulle egentligen besökt en uppfödare för att titta på en hund som de eventuellt skulle köpa men personen ställde in, så i stället ska vi till Svågertorp en sväng. Efter det in till stan för fika och/eller vin på lämplig uteservering.

Min helg var för övrigt helt perfekt. Energin kom tillbaka efter PMS och orkeslös mensvecka. Nu känner jag mig åter igen som mitt vanliga positiva, kreativa och viljestarka jag. Igår hade jag en underbar dag hemma alldeles för mig själv. Kollade på flera avsnitt av Game of Thrones, gav kärlek till mina växter, lagade god mat, städade lite, eftermiddagsfikade på småkakor och bara vilade själen. Det regnade till och från hela söndagen men sedan sprack det upp vid femtiden och blev en riktigt fin kväll så då tog jag en lång promenad. Gick genom grönska och stadsmiljö, satt en stund i solen i Folkets Park och njöt innan jag traskade hem igen.
I lördags kväll blev det en spontan utekväll på Möllan med Louise som började med Martini Bianco på hennes balkong. Vi sprang sedan på hennes granne och några andra vänner på Oppapoppa (eller vad det nu heter, jag orkar inte googla) så vi satt där med dem till midnatt. Då såg jag att jag hade fått ett sms från Clara & Co som befann sig på ett annat ställe runt hörnet, så jag gjorde dem sällskap i en timme till innan jag cyklade hem. Glad och full av energi från härliga vänner och nya bekantskaper. Sådana spontana kvällar är de bästa tycker jag. Allt som är uppstyrt där det finns en plan att ”ha roligt” två veckor i förväg blir sällan särskilt roligt.

Nu kommer snart Sophia och jag har lovat att vara redo. Mina nära och kära är väl medvetna om min tidsoptimism, hehe. Spontanitet kommer med ett pris.

Ha en riktigt fin måndag hörni! Bisous!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.