Music & Culture,  Things I like

Sagolik mystik

Det där gamla ordspråket om att inte ropa hej förrän man kommit över bäcken är inte att förkasta. Varning för privat info i linje med den nya generationens brist på integritet men det går inte att skriva här och låtsas som att allt är SPLENDID när jag håller på att bli tokig på att mitt kvinnliga väsen löper amok med mig fysiskt och psykiskt. Tydligen är jag inte alls back on track vad gäller ”Förbannelsen från helvetet” (som min bästa kompis i gymnasiet så väl uttryckte sig om den mensveckan) för nu dök den upp igen. Ni som är trötta på att läsa om mitt jämrande gällande mens får hojta till (förutom de uppenbara då som typ pappa och andra manliga läsare), men det gör mig galen. Först två veckors humörsvängningar och mentalt elände, sen två veckor mensblödningar. Jag ville gråta i morse när jag gick på toaletten för att kissa. Nu har jag dessutom mensvärk (?!?). Jag är så satans trött på att ha det såhär. Vill typ slita ut mina äggstockar. Jag ska byta VC (är inte nöjd med den jag är på så har dragit mig från att kontakta dem) och boka en tid hos läkaren för det påverkar mig mer än vad som är rimligt.

Okej nog med gnäll om det. Allt är faktiskt inte jobbigt och besvärligt just nu. I söndags när jag var ute på min långpromenad genom stan lyssnade jag på Taylor Swifts nya album folklore. Jag tror att det är hennes bästa hittills faktiskt. Många av låtarna påminner om Lana del Reys fantastiska Born to die, ett album som jag lyssnade mycket på under våren och sommaren 2012. Albumets 16 låtar är lite som en berättelse och jag lyssnar på dem på repeat ungefär som jag gjorde med alla nya CD-skivor jag köpte under mina tonår. Nu bävar jag inför den stunden då låtarna inte ger samma känsla längre. Just nu är de tre första låtarna the 1, cardigan och the last great american dynasty mina favoriter, och exile feat. Bon Iver. Och invisible strings! Alla är bra. Lyssna själv här!

Taylor Swift regisserade själv videon till cardigan. Hela albumet är som en enda mytisk saga med gåtfulla texter och unika toner. Den får mig att vilja åka ut i skogen och ligga under ett träd medan jag lyssnar på alla låtarna om och om igen.

Jag ska inte åka ut till skogen, men däremot på en lite dagsutflykt. Det är någorlunda fint väder och jag behöver miljöombyte. Dessutom har jag knappt utnyttjat mitt Sommarkort som gäller i hela Skåne. Jag tar med mig kameran så ni får snart ta del av vart dagens tågfärd ska ta mig.

7 kommentarer

 • WomanizerRCRDS

  Botaniska trädgårdar alltså, kan vara det bästa som finns i städer <3

  Å lägg denna del som privat DM om du vill:
  Fy tusan med mens-cykeln. Jag är super hormonellt styrd själv. och ligger just nu i pms trötthet å illamående.. Har läst massa psykologi på KI och skulle verkligen rekomendera att kolla in PMDS plus byta läkare å hittar du ingen som är bra att prata med så kan man ju kolla med psykolog, enkjelt på typ ”en av siterna för digital vård, för å inte göra reklam för någon specifik.. Så jäkla typiskt läkare annars att typ normalisera sånt som man inte ska behöva lida av p.g.a de facto man är kvinno å allt betraktas som naturligt….Kram!!

 • christinesstories

  Ja de är vackra! Tack för att du skrev en sådan omtänksam kommentar, det var väldigt gulligt av dig. Jag uppskattar det! Har kollat symptomen för PMDS och jag har ju i princip de alla. Ska försöka få tid hos en läkare så snart som möjligt. Hoppas att du mår bättre denna veckan! Kram 💕

 • WomanizerRCRDS

  No worries! Lite av en hjärte-fråga. Skulle behövas mycket mer forskning på kvinnohälsa. Å skulle kunna sätta den diagnosen på mig själv, så igenkänning.., Hoppas du med mår bra denna vecka, skönt när det går upp igen 😊

 • Michell Avery

  Hi there, I hope you’re doing well.

  I handle influencer relations for LeggingsHut. Great to meet you!
  I stumbled across your account and thought your content would be perfect for us.
  If you feel we’d make a good fit, I’d love to invite you to our referral program.

  Use this link to visit, http://leggingscashteam.com

  Sincerely,
  Leggings Cash Team Judy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.